klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Klimaatinformatie van het Midden-Oosten

Als men het over het klimaat van het Midden-Oosten heeft wordt er vaker gesproken over het politieke klimaat dan over het weer. Geen gebied ter wereld waar zoveel conflicten zijn op internationaal gebied dan deze regio. Het aantal landen dat tot het Midden-Oosten behoort verschilt per bron. Als je kijkt naar een combinatie van geografische ligging en politiek dan horen de volgende landen/gebieden tot het Midden-Oosten:
Bahrein,Egypte, Irak, Iran, IsraŽl, Jemen,  JordaniŽ, Koeweit, Libanon, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-ArabiŽ, SyriŽ en de Verenigde Arabische Emiraten. Soms worden ook omliggende landen als Turkije en Afghanistan er bij gerekend of landen die politiek gezien aansluiten bij de ideeŽn en idealen van het gros van de landen uit het Midden-Oosten. Voorbeelden hiervan zijn LibiŽ, Pakistan, SomaliŽ en zelfs Marokko.

De klimaten in deze regio bestaan vooral uit droge woestijn- en steppeklimaten aangevuld met warme zeeklimaten. Kenmerkend zijn de vele zandstormen die voor kunnen komen op het Arabische schiereiland, de enorme hitte die in veel landen in de zomer heerst en de grote temperatuursverschillen tussen zomer en winter in landen zoals Iran en Irak. De barre weersomstandigheden hebben al menig soldaat in deze regio getergd.

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land in het Midden-Oosten. Binnen de verschillende landen in deze regio kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.
Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld vallen binnen ťťn maand. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale UV-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven wat voor weer ze mogen verwachten binnen een bepaalde reisperiode.

Voor het Midden-Oosten hebben we de volgende klimaatinfo beschikbaar:

Bahrein
Egypte
IsraŽl
Jemen
JordaniŽ
Koeweit
Libanon
Oman
Palestijnse Gebieden
Qatar
Saudi-ArabiŽ
SyriŽ
Verenigde Arabische Emiraten
   

Overzicht per werelddeel / gebied

Voor het klimaat per werelddeel of specifiek gebied verwijzen wij naar de volgende pagina's:

klimaatinfo Afrika
klimaatinfo AziŽ
klimaatinfo Caribische eilanden
klimaatinfo Europa
klimaatinfo Midden-Amerika
klimaatinfo Midden-Oosten
klimaatinfo Noord-Amerika
klimaatinfo OceaniŽ
klimaatinfo Zuid-Amerika
alle landen


 

 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact