klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Klimaatinformatie van Noord-Amerika

Het continent Noord-Amerika bestaat alleen uit de landen Canada en de Verenigde Staten. Binnen deze twee landen wordt een groot deel van alle klimaatzones volgens het Köppen-Geiger systeem vertegenwoordigd. Alleen tropische klimaten tref je hier niet aan, hoewel het meest zuidelijke puntje van Florida wel heel dicht in de buurt komt. Het noordelijke deel van het continent, waar je Canada en de Amerikaanse staat Alaska vindt, wordt gekenmerkt door koele continentale klimaten, toendraklimaat en sneeuw- en hooggebergteklimaten. Temperaturen boven de twintig graden Celsius komen bijna niet voor, in de wintermaanden vriest het vrijwel continu licht (zuidwest Canada) tot zeer streng (Noordpoolgebied).
In de Verenigde Staten is het klimaat een stuk kleurrijker. Hier vind je zeer droge gebieden (Nevada, Arizona), zeer zonnige delen (California), een zeer natte noordwestkust, wervelwinden, orkanen, overstromingen en gebieden met weer dat op korte tijd enorm om kan slaan. Wie naar Amerika wil reizen doet er goed aan zich echt eventjes te verdiepen in het klimaat om niet voor vervelende verrassingen te komen staan.

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land op het werelddeel Noord-Amerika. Binnen de verschillende Noord-Amerikaanse landen kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.
Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld vallen binnen één maand. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale UV-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven wat voor weer ze mogen verwachten binnen een bepaalde reisperiode.

Voor Noord-Amerika hebben we de volgende klimaatinfo beschikbaar:

Bermuda
Canada
Saint-Pierre en Miquelon
Verenigde Staten van Amerika
   

Overzicht per werelddeel / gebied

Voor het klimaat per werelddeel of specifiek gebied verwijzen wij naar de volgende pagina's:

klimaatinfo Afrika
klimaatinfo Azië
klimaatinfo Caribische eilanden
klimaatinfo Europa
klimaatinfo Midden-Amerika
klimaatinfo Midden-Oosten
klimaatinfo Noord-Amerika
klimaatinfo Oceanië
klimaatinfo Zuid-Amerika
alle landen


 

nog niet alle landen zijn momenteel beschikbaar; hier wordt hard aan gewerkt!

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact