klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Klimaatinformatie van OceaniŽ

Met OceaniŽ als continent worden de eilanden in de Grote Oceaan (Stille Oceaan) gezien inclusief AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Op basis van geografische ligging en historie wordt soms IndonesiŽ er ook bij gerekend, hoewel dit als land officieel bij AziŽ hoort. Wij delen voor het gemak IndonesiŽ in als Aziatisch land en beperken ons tot AustraliŽ, Nieuw-Zeeland en de diverse eilanden(groepen) in de Grote Oceaan.
OceaniŽ is bestaat vooral uit tropische klimaten wat betreft de kleine eilanden. De grote eilanden van AustraliŽ en Nieuw-Zeeland kennen meer verscheidenheid aan klimaatzones en zijn soms vrij complex wat betreft het weer en klimaat. Het binnenland van AustraliŽ is droog terwijl de noordkust vrij veel neerslag kent. Nieuw Zeeland is nog een stuk natter dan AustraliŽ en de eilanden op de Grote Oceaan hebben te maken met een natuur die bijna vrij spel heeft onder aansturing van het zeewater en de golfstromen. Het gevolg is witte stranden met daarachter prachtige groene structuren als gevolg van een grote afwisseling in zon en neerslag. Kenmerkend zijn de heldere luchten waarin zich soms prachtige en zeer indrukwekkende wolkenformaties af kunnen tekenen. Niet voor niets zijn eilanden als Tahiti, Bora Bora en andere bounty-achtige eilanden in deze zone veelvuldig afgebeeld op foto's.

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land op het werelddeel OceaniŽ. Binnen de verschillende landen in OceaniŽ kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.
Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld vallen binnen ťťn maand. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale UV-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven wat voor weer ze mogen verwachten binnen een bepaalde reisperiode.

Voor OceaniŽ hebben we de volgende klimaatinfo beschikbaar:

Amerikaans Samoa
AustraliŽ
Christmaseiland
Cocoseilanden
Cookeilanden
Fiji
Frans-PolynesiŽ
Guam
Kiribati
Marshalleilanden
Micronesia
Nauru
Nieuw-CaledoniŽ
Nieuw-Zeeland
Niue
Noordelijke Marianen
Norfolk
Palau
Salomonseilanden
Samoa
Tokelau
Tonga
Tuvalu
Vanuatu
Wallis en Futuna
 

Overzicht per werelddeel / gebied

Voor het klimaat per werelddeel of specifiek gebied verwijzen wij naar de volgende pagina's:

klimaatinfo Afrika
klimaatinfo AziŽ
klimaatinfo Caribische eilanden
klimaatinfo Europa
klimaatinfo Midden-Amerika
klimaatinfo Midden-Oosten
klimaatinfo Noord-Amerika
klimaatinfo OceaniŽ
klimaatinfo Zuid-Amerika
alle landen


 

nog niet alle landen zijn momenteel beschikbaar; hier wordt hard aan gewerkt!

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact