klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Macau
Macau is een stadseiland dat voor een groot deel zelfstandig is, maar deels onder het bestuur van de Volksrepubliek China behoort. In de regel wordt Macau als een zelfstandig land beschouwd en heeft het daarom ook haar eigen plekje binnen websites zoals klimaatinfo. Macau heeft en warm zeeklimaat, type Cwa volgens de Kppen klimaatclassificatie. Het klimaat in deze dichtstbevolkte staat ter wereld kenmerkt zich door de milde winters en de warme en zeer vochtige zomers.

Klam
De relatieve luchtvochtigheid ligt op een redelijk hoog niveau in Macau. De gemiddelde waarde over het hele jaar is ruim 79 procent, de periode maart tot en met augustus is het meest benauwd met een luchtvochtigheidsgraad die gemiddeld tussen de 80 en 85 procent ligt. Uitschieters naar negentig procent komen ook voor. In combinatie met de flink oplopende temperaturen voelt het in jet voorjaar en de zomer benauwd aan in Macau. Het klamme weer heeft een negatief effect op de luchtwegen, vooral dankzij de veelvuldig aanwezige uitlaatgassen boven de stad.

Neerslag
Regen komt het hele jaar voor in Macau. Een echt droge periode kent de stad niet, wel is het vanaf november tot en met maart aanzienlijk droger dan tijdens de rest van het jaar. De periode april tot oktober is het regenseizoen, waarbij sommige maanden gemakkelijk driehonderd tot vierhonderd millimeter regen valt, soms zelfs nog meer. In totaal registreert Macau gemiddeld 2123 millimeter neerslag op jaarbasis.

Orkanen
Door de ligging aan de Zuid-Chinese Zee loopt Macau bovengemiddelde kans om getroffen te worden door tropische depressies, tropische stormen en zelfs orkanen. Vanaf juni is er kans op dergelijke tropische systemen die harde wind en veel regen ten gevolge kunnen hebben. Het orkaanseizoen duurt tot december, waarna de atmosfeer enkele maanden van relatieve rust vertoont boven Macau.

Zon en warmte
In Macau is het in de koudste maanden gemiddeld 17 tot 20 graden overdag en blijft het kwik ook s nachts zeer ruim boven het vriespunt. Slechts zelden komt het kwik in de buurt van het vriespunt. Vanaf april loopt de temperatuur vrij snel op om in de lange zomer (mei tot en met september) vrijwel continu rond de tropische grens van dertig graden te liggen. In de zomermaanden koelt het s nachts ook amper af en wordt de minimumtemperatuur van 24 tot 26 graden pas tegen het aanbreken van de ochtend bereikt. Voor een subtropische bestemming heeft Macau een vrij somber klimaat. Op jaarbasis wordt er gemiddeld 1827 uur zonneschijn geregistreerd, waarbij februari, maart en april veruit de somberste maanden zijn. Gemiddeld is het dan slechts 3 tot 4 uur per dag zonnig weer, wat slechts een kwart is van het totaal aantal uren daglicht.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van langjarige weergegevens en gelden als gemiddelde voor Macau:
(lokaal kunnen lichte afwijkingen voorkomen)

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 18 11 5 12 20
februari 18 12 3 13 20
maart 21 16 3 15 22
april 25 20 4 16 23
mei 29 23 5 17 26
juni 30 25 6 18 28
juli 32 26 7 15 29
augustus 31 26 7 17 29
september 30 24 6 14 28
oktober 28 22 6 12 27
november 24 17 6 11 24
december 20 13 6 11 22
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Macau
beste reistijd Macau vakantie
Macau bezienswaardigheden top 10
Macau informatie & tips
Macau informatie
Macau reisinformatie
Macau startpagina
Macau tips
wikipedia
winterzon in Macau
zomerzon in Macau
... meer Macau

climate of Macau

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact