klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Maldiven
De ruim 1100 eilanden van de Maldiven kennen een tropisch klimaat met weinig variatie in maximum en minimum temperaturen. Het is er overdag altijd aangenaam warm met temperaturen rond de 30 graden en 's nachts koelt het af tot zo'n 25 graden.
Omdat het allemaal eilanden zijn in een tropische omgeving is de relatieve luchtvochtigheid hoog. De altijd aanwezige passaatwinden zorgt voor enige verkoeling. In het najaar kunnen deze winden best stevig zijn wat onderdeel is van de overgang van het natte seizoen naar het droge seizoen.

Droge seizoen
Het droge seizoen loopt van half december tot half april. Dit is tevens de ideale tijd om te duiken en daarom ook het toeristische hoogseizoen van de Maldiven. Prijzen van hotelkamers en vliegtickets liggen in deze periode vaak een stukje hoger dan in andere periodes. Vooral de decembermaand is erg populair.

Malediven vakantie
Voor de Nederlandse markt is TUI d aanbieder op het gebied van Malediven vakanties. Bekijk hun Malediven aanbiedingen om nu voordelig een Malediven vakantie te boeken.

Natte seizoen
Vanaf eind april tot begin december is het natte seizoen. Gemiddeld valt er per maand dan zo'n 200 mm regen. Ondanks de regen schijnt de zon toch ook nog volop tijdens deze moessonperiode.

Zeewater
De zee, stranden en onderwaterwereld zijn de grote trekpleisters van de Maldiven. De heerlijke zeewatertemperaturen dragen hier ook aan bij. Met vrij constante temperaturen rond de 28 graden is het heerlijk om te zwemmen, snorkelen of duiken bij de Maldiven.

Zonnekracht
Door de ligging rondom de evenaar is de zonnekracht altijd extreem hoog (hoogste UV-index). Onbeschermd zonnen of zwemmen zal bij de meesten al snel zorgen voor verbranding. Regelmatig insmeren met een goede zonnebrandcreme met zeer hoge beschermingsfactor is een must, zelfs bij bewolkt weer. Wie gaat snorkelen kan misschien het beste een oud T-shirt aantrekken als bescherming tegen de zon.

TIP: Malediven voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar de Malediven dan kun je op de website Maldiven voor beginners enorm veel goede informatie over de Malediven halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de verschillende eilanden van de Malediven, wat te zien en te doen op de Malediven, het weer op de Malediven, vakantie op de Malediven en alles over reizen naar en vervoer op de Malediven.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor het hele land. Lokaal kunnen lichte afwijkingen voorkomen, maar deze zijn nooit groot. Het klimaat van de Maldiven is vrij constant.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 29 25 8 5 27
februari 30 26 9 4 28
maart 31 26 9 7 28
april 32 27 8 8 29
mei 31 27 8 12 29
juni 31 27 7 10 29
juli 31 26 7 10 29
augustus 30 26 7 12 29
september 30 26 7 12 29
oktober 30 26 7 15 29
november 29 25 8 12 29
december 29 25 8 11 28
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over de Maldiven
beste reistijd
bezienswaardigheden top 10
Malediven informatie
Maldiven informatie
Malediven reisinformatie
Malediven startpagina
Malediven voor beginners
wikipedia
winterzon op de Maldiven
... meer Maldiven

climate of Maldives

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact