klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Kuala Lumpur (MaleisiŽ)
Kuala Lumpur is de hoofdstad van MaleisiŽ en ligt op het Maleisisch schiereiland aan de Klang rivier. Kuala Lumpur is qua inwonersaantal de tweede stad van het land. De stad verzorgt een grote regionale en internationale functie voor het land. In de stad bevindt zich ook de Istana Negara het officiŽle verblijf van de Maleisische koning. De Petronas Twin Towers zijn met hun 451.9 meter de blikvangers van de stad en behoren tot de hoogste gebouwen ter wereld. Kuala Lumper ligt in Lembah Klang een gebied in het midden van Malakka. Het Titiwangsa gebergte omsluit het gebied aan de noord en de oostkant, de straat van Malakka doet dit in het westen.
Kuala Lumpur heeft een tropisch regenwoud klimaat dat erg word beÔnvloed door zijn beschutte ligging aan het Titiwangsa gebergte. Het hele jaar is het hier aangenaam warm en zonnig, het enige wat hier nog wel eens roet in het eten kan gooien is de hoge luchtvochtigheid. De moessonperiode duurt hier officieel van oktober tot en met maart maar ook in de resterende maanden kun je er stevige buien verwachten. De temperatuur is het hele jaar constant en de regenval heeft hier weinig invloed op. Door de beschutte ligging aan het Titiwangsa gebergte heeft Kuala Lumpur minder last van de inlandse winden.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Kuala Lumpur. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Kuala Lumpur. Daar kun je per hotel, appartement of B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Kuala Lumpur voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Kuala Lumpur dan kun je op de website Kuala Lumpur voor beginners enorm veel goede informatie over Kuala Lumpur halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten & drinken, winkelen in Kuala Lumpur, vervoer in Kuala Lumpur, reizen naar Kuala Lumpur, de vele bezienswaardigheden die de stad telt en handige reisinformatie over Kuala Lumpur.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Kuala Lumpur:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (įC)
januari 31 22 6 16 n.v.t.
februari 32 22 7 16 n.v.t.
maart 33 22 7 19 n.v.t.
april 33 23 7 20 n.v.t.
mei 32 23 7 18 n.v.t.
juni 32 23 7 13 n.v.t.
juli 32 22 7 16 n.v.t.
augustus 32 22 6 17 n.v.t.
september 32 22 6 20 n.v.t.
oktober 32 23 6 23 n.v.t.
november 31 23 5 27 n.v.t.
december 31 22 5 23 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Kuala Lumpur

beste reistijd zonvakantie MaleisiŽ
Kuala Lumpur bezienswaardigheden
Kuala Lumpur informatie
Kuala Lumpur informatie
Kuala Lumpur reisinformatie
Kuala Lumpur tips
Kuala Lumpur voor beginners
wikipedia
winterzon informatie
zomervakantie in Kuala Lumpur
... meer Kuala Lumpur

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact