klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Malta
Het land Malta ligt onder Itali en heeft een mediterraan klimaat. Droge warme zomers en milde natte winters zijn de klimatologische kenmerken van Malta. In de wintermaanden is er vaak ook sprake van een redelijk straffe wind waardoor het toch guur aan kan voelen. Gedurende de zomermaanden valt er vrijwel geen neerslag en staat er minder wind. Bezoekers ervaren Malta in de zomer als dor, droog en warm. In de periode juni tot en met september is het ook 's avonds nog lang warm in Malta en bereikt de thermometer vaak pas na middernacht waardes onder de 25 graden.

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Malta
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Malta is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Buggiba
Comino
Gozo
Mellieha Bay
Qwara
Sliema
St. George's Bay
St. Julians
St. Pauls Bay
Valletta
 

Sirocco
In de zomer kan de sirocco opsteken. Dit is een woestijnwind die zeer warme lucht naar Malta brengt waardoor het onaangenaam heet kan worden. Deze windstroming kan dagenlang aanhouden.

Zongarantie
Wie in de periode van mei tot en met september naar Malta reist is vrijwel verzekerd van heel veel zonneschijn. Bewolking laat zich niet veel zien en neerslag is een zeldzaamheid in de zomer. Vanaf oktober neemt de bewolking toe. Ook is er vaker sprake van een regenbui en kan de wint soms flink aantrekken. Voor een strandvakantie is Malta in de maand oktober niet altijd stabiel genoeg, hoewel er soms jaren zijn waarin de zomer tot ver in oktober aanhoudt.

Op vakantie naar Malta
Het mediterrane klimaat maakt van Malta een heerlijke zonbestemming. Wie in de zomer naar Malta reist die hoeft zich weinig zorgen te maken over de temperatuur of over eventuele regen. Malta ligt op slechts zo'n 2,5 uur vliegen van Nederland en is in vergelijking tot sommige andere mediterrane landen aantrekkelijk geprijsd. Je kunt je Malta vakantie bij onderstaande reisorganisaties boeken:
Malta vakanties bij TUI
Malta vakanties bij Sunweb

TIP: Malta voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Malta dan kun je op de website Malta voor beginners enorm veel goede informatie over Malta halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere reizen naar Malta, vervoer in Malta, de vele bezienswaardigheden die het land telt en handige reisinformatie over Malta.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor het hele land. Lokaal kunnen lichte afwijkingen voorkomen.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 15 9 5 9 16
februari 15 9 6 8 16
maart 17 10 7 8 15
april 19 12 8 6 16
mei 23 15 10 2 18
juni 27 19 11 0 21
juli 30 21 12 0 24
augustus 31 22 11 0 26
september 29 20 9 3 25
oktober 24 17 7 7 23
november 20 14 6 8 21
december 17 11 5 9 18
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Malta
alles over Malta
beste reistijd zonvakantie Malta
de mooiste dorpjes van Malta
goedkoop naar Malta
Malta bezienswaardigheden top 10
Malta informatie
Malta landenwijzer
Malta startpagina
Malta voor beginners
wikipedia
winterzon op Malta
zomerzon op Malta
... meer Malta

climate of Malta

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact