klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Marshalleilanden
De Republiek der Marshalleilanden is een onafhankelijk land gelegen in de Grote Oceaan. dat nog steeds onder grote invloed staat van de Verenigde Staten van Amerika. In totaal vormen 34 koraalatollen die samen goed zijn voor meer dan elfhonderd eilanden en rotsen. De Marshalleilanden hebben te maken met een tropisch regenwoudklimaat met redelijk hoge hoeveelheden neerslag. Het begin van het jaar vormt een drogere periode, wat vooral op het atol Enewetak zorgt voor minder regen(buien) dan tijdens het nattere seizoen. Op de andere atollen is het verschil tussen het natte en droge seizoen wat minder sterk aanwezig.

Klimaatinformatie van plaatsen en streken op de Marshalleilanden
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor de Marshalleilanden is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Bikini
Enewetak
Kwajalein
Majuro
Mili
Utirik
 

Neerslag en orkanen
Op jaarbasis valt er op de Marshalleilanden gemiddeld twee-en-twintighonderd tot ruim drieduizend millimeter regen. Binnen de verschillende atollen zijn er redelijk wat verschillen waar te nemen. Dat ligt mede aan de vrij grote afstanden tussen de verschillende atollen. De eilanden in het noorden zijn over het algemeen wat droger dan de meer zuidelijk gelegen eilanden. Op ongeveer twee derde van de dagen valt er regen. Veruit in de meeste gevallen geschiedt dit in de vorm van buien. Tijdens het orkaanseizoen dat loopt van juli tot en met december kunnen de buien feller worden en ook langer aanhouden. In het geval van orkaanactiviteit rond of boven de Marshalleilanden kunnen er redelijk grote hoeveelheden neerslag vallen. De wind kan daarnaast zorgen voor vloedgolven en directe schade als gevolg van de harde windstoten.

 

Temperaturen
De Marshalleilanden kennen zeer gelijkmatige temperaturen. Als je kijkt naar de maximumtemperatuur dan zit er eigenlijk zowel binnen een kalenderjaar als tussen de onderlinge locaties op de eilanden heel weinig verschil. De maximumtemperatuur ligt vrijwel zonder uitzondering tussen de 28 en 32 graden Celsius. Veel warmer wordt het eigenlijk niet op de Marshalleilanden. s Nachts daalt het kwik naar 24-25 graden Celsius. Deze laagste temperatuur wordt pas tegen het begin van de ochtend gehaald, waarna het snel warmer wordt na zonsopkomst.

Klimaatcijfers
Verspreid over de Marshalleilanden vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen. De gegevens in onderstaande tabel gelden voor Majuro en kunnen niet als gemiddelde voor het land gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken op de Marshalleilanden.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 30 25 7 20 28
februari 30 25 8 19 28
maart 30 25 8 19 28
april 30 25 7 18 28
mei 30 25 7 17 29
juni 30 25 7 16 29
juli 30 25 7 19 29
augustus 30 25 8 19 29
september 30 25 7 18 29
oktober 30 25 7 19 29
november 30 25 6 18 29
december 30 25 6 20 29
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info geldt voor Majuro. Voor informatie over specifieke gebieden en plaatsen in de Marshalleilanden moet je de specifieke klimaatpagina's van die plaatsen en/of streken bezoeken.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over de Marshalleilanden
Marshalleilanden informatie
Marshalleilanden informatie
Marshalleilanden informatie
Marshalleilanden reisinformatie
Marshalleilanden toerisme
wikipedia
winterzon Marshalleilanden
... meer Marshalleilanden

Aangepast zoeken


vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact