klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Port Louis (Mauritius)
Port Louis is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Mauritius. De stad is in 1735 gesticht door de Fransen die op dat moment de bezetter van Mauritius waren. De stad fungeerde toen als tussenstation op de route naar Kaap de Goede Hoop. Bijna drie eeuwen later is Port Louis uitgegroeid tot een stad van ongeveer honderdvijftigduizend inwoners en is het nog steeds een handelsknooppunt. Nu niet alleen tussen Europa en Afrika maar ook tussen Afrika en Azi. Als je door de straten van port Louis loopt valt het op hoeveel Chinese restaurants je ziet. Er is een vrij grote Chinese populatie op het eiland die daar puur gekomen is omdat Mauritius als overslagpunt gebruikt wordt voor de handel vanuit China naar Afrika. Ook zijn er een aantal westerse bedrijven gevestigd op Mauritius die hier hun productie naartoe verschoven hebben. De belangrijke rol als logistiek knooppunt wordt onderstreept door het feit dat Port Louis de grootste containerhaven in de Indische Oceaan heeft en samen met Kaapstad als enige haven van Afrika de allergrootste containerschepen kan ontvangen.

Het klimaat van Port Louis is een tropisch moessonklimaat met warme natte zomers en droge en redelijk warme winters. Gedurende het hele jaar heersen hier aangename temperaturen die overdag schommelen van 25 (winter) tot 30-31 graden (zomer). 's Nachts daalt het kwik in de zomermaanden naar ongeveer 23-24 graden; in de winter kan het kwik dalen naar rond de 17 tot 18 graden. Op jaarbasis valt er in Port Louis ongeveer 1300 mm regen, waarbij het grootste deel valt in de periode december tot en met april. De meest aangename maanden zijn september, oktober en november als de temperatuur langzaam wat oploopt en het minste neerslag valt van alle maanden. Ook is er in die periode geen kans op cyclonen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Port Louis:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 30 23 8 14 28
februari 30 23 8 17 28
maart 30 23 7 19 28
april 29 21 8 15 28
mei 27 19 7 14 26
juni 25 18 8 10 25
juli 25 17 7 14 24
augustus 25 17 7 15 24
september 26 17 8 8 25
oktober 27 18 9 8 25
november 29 20 9 9 25
december 30 22 9 16 26
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Port Louis
beste reistijd zonvakantie Mauritius
Mauritius voor beginners
Port Louis bezienswaardigheden
Port Louis
wikipedia
winterzon informatie
... meer Port Louis

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact