klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Cancun (Mexico)
Cancun is een zeer bekende en populaire badplaats op het schiereiland Yucatán in de staat Quintana Roo. Deze stad met ruim een half miljoen inwoners ontvangt jaarlijks enkele miljoenen toeristen die voornamelijk afkomstig zijn uit de Verenigde Staten.
Dat deze plaats halverwege de vorige eeuw door projectontwikkelaars en de Mexicaanse overheid uitgekozen is uit te groeien tot dé badplaats van Mexico is geen toeval. Alle elementen die nodig zijn voor een vakantie zijn hier aanwezig. Cancun heeft een goede infrastructuur, ligt in de buurt van een groot aantal bezienswaardigheden (Maya cultuur), ligt aan een prachtige Caribische Zee en heeft een tropisch klimaat met redelijk wat zonuren en hoge temperaturen.
Eigenlijk bestaat Cancun uit 2 delen: de stad zelf en de hotelzone die gebouwd is op het eiland Cancun voor de stad. De bebouwing op dit door middel van een dam met het vasteland verbonden voormalige eiland bestaat vooral uit hoogbouw hotels.

De temperaturen in Cancun liggen vrijwel het hele jaar rond de 30 graden overdag en rond de 20-22 graden 's nachts. In de wintermaanden is het iets kouder en in de zomermaanden iets warmer. In de zomer is het ook aanzienlijk natter en benauwder dan in de winter, vandaar dat de plaats het vooral goed doet als winterzonbestemming. De neerslag die in de zomer valt komt meestal in de vorm van (pittige) buien die soms net zo snel verdwijnen dan dat ze gekomen zijn. Tijdens tropische depressies kunnen er echter enkele dagen met onbestendig weer voorkomen. Ook is er kans op orkanen en tropische stormen in de periode juni tot en met november. De kans hierop is het grootste in de maanden augustus, september en oktober. Soms richt zo'n orkaan aanzienlijke schade toe en kunnen er gewonden of doden vallen. Gelukkig is de kans hierop niet zo groot als hij lijkt. Wie echter de kans op noodweer wil voorkomen kan Cancun het beste vermijden in de periode juni tot en met half november.

Een heerlijke vakantie in Cancun
Prachtige stranden, een felblauwe zee en volop tropische warmte. Wat wil een mens nog meer op vakantie? Een aangenaam hotel, natuurlijk. Bij TUI heb je de keuze uit verschillende luxe vakantieresorts waar je compleet in de watten gelegd wordt. Exclusief boekbaar bij TUI zijn de RIU hotels zoals het moderne RIU Palace Peninsula (*****) hotel en het in 2014 compleet gerenoveerde RIU Cancun resort waar naast het witte zandstrand ook nog eens 4 zwembaden op je wachten.
Bekijk hier alle Cancun aanbiedingen van TUI

TIP: Cancún voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Cancún dan kun je op de website Cancún voor beginners enorm veel goede informatie over Cancún halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de stranden van Cancún, vervoer in Cancún, bezienswaardigheden van Cancún, vakantie in Cancún en handige reisinformatie over Cancún.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Cancun:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 28 18 6 6 26
februari 28 17 7 5 26
maart 30 19 8 3 26
april 32 21 8 3 27
mei 32 22 8 7 28
juni 32 23 7 12 28
juli 33 23 7 12 29
augustus 33 24 7 14 29
september 32 23 6 14 29
oktober 31 22 7 13 29
november 29 20 6 7 28
december 28 18 6 7 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Cancun
alles over Cancun
beste maanden Cancun zonvakantie
Cancun informatie en tips
Cancun lastminutes
Cancun reisinformatie
Cancun startpagina
Cancun tips
Cancun voor beginners
Winterzon in Cancun
Zomerzon in Cancun
... meer Cancun

climate of Cancun

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact