klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Mexico City (Mexico)
Mexico Stad (internationaal: Mexico City) is de hoofdstad van Mexico en tevens één van de grootste steden ter wereld met meer dan twintig miljoen inwoners. De stad ligt op een hoogte van ruim 2000 meter in het Dal van Mexico en wordt omgeven door vulkanen en bergen. Door de ligging kan warme lucht uit de stad niet eenvoudig weg waardoor het in Mexico City vooral in de wintermaanden vaak aanzienlijk warmer is dan in de directe omgeving. De ligging zorgt er ook voor dat de vervuilde lucht lang rondom en in de stad blijft hangen en er vaak een serieus smogprobleem is. Door de sterk vervuilde lucht en de hogere ligging kunnen mensen die dit niet gewend zijn het erg benauwd hebben in de stad en vooral mensen met longaandoeningen moeten rekening houden met deze omstandigheden.

Twee seizoenen
Mexico Stad heeft een gematigd savanneklimaat (type volgens Köppen-systeem: Cwb) met duidelijk twee seizoenen: een droog seizoen met vrij weinig neerslag dat loopt van half oktober tot half mei en een natte periode vanaf half mei/begin juni tot half oktober waarin er regelmatig vrij grote hoeveelheden regen kunnen vallen. Door de regenbuien klaart de lucht wel wat op en is het er eerder wat benauwd door de hogere luchtvochtigheid dan door vervuiling.
Vanwege de geografische omstandigheden is het zuidelijke deel van de stad natter dan het noordelijke deel.

Temperaturen
De temperatuursverschillen binnen een jaar zijn niet zo groot. De maximum temperatuur ligt vrijwel het hele jaar tussen de 20 en 30 graden en 's nachts daalt het kwik tot zo'n 4 tot 14 graden. De hoogste temperaturen worden in het voorjaar gehaald, zodra het regenseizoen aanbreekt worden de temperaturen vooral overdag iets getemperd en blijft de thermometer vaak hangen rond de 23 tot 25 graden. Binnen één etmaal is het verschil tussen de minimum en maximum temperatuur gemiddeld vrij groot, het verschil tussen dag- en nachttemperatuur is gemiddeld zo'n 12 tot 20 graden.
In de wintermaanden is lichte nachtvorst mogelijk onder invloed van koude luchtstromingen uit het noorden. Sneeuw is mogelijk op de Mexicaanse hoogvlaktes, in Mexico City komt het echter slechts zelden voor.

Orkanen
Tijdens het orkaanseizoen (juni t/m november) is er een kleine kans dat een orkaan Mexico City bereikt. De meeste orkanen die het Mexicaanse vasteland weten te bereiken zwakken echter vrij snel af zodra ze aan land komen en als ze al tot in Centraal Mexico komen is de orkaan meestal afgezwakt tot een tropische storm die vooral zorgt voor de nodige regenval. Behalve overlast door overstromende riolen en mislukte oogsten in getroffen gebieden vanwege wateroverlast blijft de schade door harde winden eigenlijk vrijwel altijd uit.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Mexico City. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Mexico City. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Mexico City:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 22 3 6 1 n.v.t.
februari 24 5 7 1 n.v.t.
maart 26 7 7 1 n.v.t.
april 27 9 7 5 n.v.t.
mei 28 10 6 12 n.v.t.
juni 26 13 5 17 n.v.t.
juli 24 12 5 24 n.v.t.
augustus 24 11 5 22 n.v.t.
september 23 11 4 18 n.v.t.
oktober 23 9 5 10 n.v.t.
november 23 6 6 4 n.v.t.
december 22 4 5 2 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Mexico City
beste maanden Mexico zonvakantie
Geographia over Mexico City
Mexico City startpagina
Off. site Mexico City
Wikipedia over Mexico Stad
Winterzon informatie
... meer Mexico City

climate of Mexico City

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact