klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Playa del Carmen (Mexico)
Na Cancun is de stad Playa del Carmen (ruim honderdduizend inwoners) de tweede toeristische stad van de Riviera Maya op het schiereiland Yucatan. In tegenstelling tot grotere broer Cancun is alles hier minder massaal. De hotelgebouwen zijn minder hoog en de sfeer lijkt gemoedelijker te zijn. Playa del Carmen bestaat uit een tweetal stukken. De stad Playa del Carmen zelf bestaat uit een levendig centrum langs een lang en breed zandstrand. Aan de zuidelijke kant ligt het andere deel dat Playacar heet. Deze bewaakte wijk herbergt vooral villa's en luxe hotels die tot de duurste van Playa del Carmen behoren.

Playa del Carmen kent een tropisch savanne klimaat (type Aw volgens het Köppen systeem). De temperaturen in Cancun liggen vrijwel het hele jaar rond de 30 graden overdag en rond de 22 graden 's nachts. In de wintermaanden is het iets kouder en in de zomermaanden iets warmer. In de zomer is het ook aanzienlijk natter en benauwder dan in de winter, vandaar dat de plaats het vooral goed doet als winterzonbestemming. De neerslag die in de zomer valt komt meestal in de vorm van (pittige) buien die soms net zo snel verdwijnen dan dat ze gekomen zijn. Tijdens tropische depressies kunnen er echter enkele dagen met onbestendig weer voorkomen. Ook is er kans op orkanen en tropische stormen in de periode juni tot en met november. De kans hierop is het grootste in de maanden augustus, september en oktober. Soms richt zo'n orkaan aanzienlijke schade toe en kunnen er gewonden of doden vallen. In de droge periode staat er een noordenwind die vooral 's avonds ervoor kan zorgen dat het iets fris aan kan voelen. Overdag is het juist aangenaam, omdat hierdoor het minder benauwd aanvoelt. In de maanden januari en februari is deze wind het duidelijkste aanwezig.

Vakantie in Playa del Carmen
Playa del Carmen is onder Europese toeristen de meest populaire Mexicaanse vakantiebestemming. Dat komt omdat de stad minder toeristisch lijkt te zijn dan Cancun. Hier is meer plek voor gezellige straatjes en zijn de hotels minder nadrukkelijk aanwezig. Het witte zandstrand van Playa del Carmen en het warme tropische klimaat zijn de andere ingrediënten die zorgen voor een geslaagde strandvakantie.
Bij reisorganisatie TUI heb je een ruime keuze aan vakanties in Playa del Carmen. Je kunt kiezen uit superdeluxe all inclusive resorts, maar ook uit hippe designhotels met een ongedwongen sfeer. Wie meer van Mexico wil zien die kan een rondreis door Yucatan boeken die gecombineerd wordt met een strandvakantie in Playa del Carmen.
Bekijk het Playa del Carmen aanbod van TUI

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Playa del Carmen:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 28 19 6 6 26
februari 29 19 7 5 26
maart 31 20 8 3 26
april 32 21 8 3 27
mei 32 22 8 7 28
juni 32 23 7 12 28
juli 33 23 7 12 29
augustus 33 24 7 13 29
september 32 23 6 15 29
oktober 31 22 6 13 29
november 29 21 6 8 28
december 29 19 6 7 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Playa del Carmen
alles over Playa del Carmen
beste maanden zonvakantie
bezienswaardigheden top 10
Playa del Carmen informatie
Playa del Carmen informatie
Playa del Carmen lastminutes
Playa del Carmen startpagina
Playa del Carmen tips
stranden van Playa del Carmen
vakantie in Playa del Carmen
winterzon in Playa del Carmen
zomervakantie in Playa del Carmen
... meer Playa del Carmen

climate of Playa del Carmen

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact