klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Micronesia
Micronesia is een land gelegen in de Grote Oceaan, behorend tot het werelddeel Oceanië. Micronesia is onderdeel van de regio Micronesië. Soms wordt het land Micronesia ten onrechte Micronesië genoemd, omdat die regio meer landen bevat zoals de Mashalleilanden, Palau en de Noordelijke Marianen. Micronesia bestaat uit 607 eilanden die over een gebied van maar liefst 2900 kilometer verspreid liggen. In totaal telt Micronesia slechts 720 vierkante kilometer aan landoppervlakte met daarbij een indrukwekkende 6112 kilometer aan kustlijn. De eilanden variëren van bergachtige vulkaaneilanden tot koraal atols en vulkaanuitstulpingen die net boven de wateroppervlakte uitkomen.

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Micronesia
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Micronesia is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Chuuk
Kosrae
Palikir
Pohnpei
Yap eilanden
   

Tropisch
Micronesia kent een tropisch klimaattype met grote hoeveelheden regen gedurende het hele jaar, maxima die altijd rond de 30-31 graden Celsius liggen en een nachttemperatuur die op het koudste moment uitkomt tussen de 21 en 25 graden Celsius. Gemiddeld registeren de eilanden van Micronesia maar liefst drieduizend tot meer dan achtduizend millimeter regen per jaar. De oostelijk gelegen eilanden zijn het natste. Zowel de hoeveelheid regen als de frequentie van de tropische buien neemt af naarmate je verder naar het westen gaat. De deelstaten Pohnpei en Kosrae behoren tot de meest natte gebieden op aarde.

 

Orkanen
Op de eilanden van Micronesia is er door de geringe omvang vaak een bries van zee duidelijke voelbaar. Vanaf december tot halverwege het jaar staat er vrijwel altijd een goed voelbare passaatwind die meestal uit het noordoosten waait. In deze periode is er op de meeste eilanden van Micronesia ook een toenemende kans op tropische stormen of zelfs orkanen. De meeste bewoonde eilanden van Micronesia liggen aan de zuidelijke grens van de orkaanzone waar vanaf oktober/november tot en met juni orkanen voor kunnen komen.

Klimaatcijfers
Verspreid over Micronesia vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen. De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de hoofdstad Palikir en kunnen niet als gemiddelde voor het land gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Micronesia.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 30 24 5 21 28
februari 30 24 5 19 28
maart 30 24 6 20 28
april 30 23 6 20 29
mei 30 23 5 21 29
juni 30 23 5 19 29
juli 30 22 5 22 29
augustus 31 22 6 22 29
september 31 22 6 20 29
oktober 31 22 5 21 29
november 31 22 5 20 29
december 30 23 5 21 29
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info geldt voor de hoofdstad Palikir. Voor informatie over specifieke gebieden en plaatsen in Micronesia moet je de specifieke klimaatpagina's van die plaatsen en/of streken bezoeken.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Micronesia
Micronesia informatie
Micronesia informatie
Micronesia informatie
Micronesia reisinformatie
wikipedia
winterzon in Micronesia
... meer Micronesia

climate of Micronesia

Aangepast zoeken


vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact