klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Nauru
De Republiek Nauru is een bijzonder land gelegen in de Grote Oceaan. Het is het kleinste land in de regio Oceani, de kleinste eilandstaat ter wereld en het enige land buiten Europa dat geen hoofdstad heeft. Sommige bronnen wijzen Yaren als hoofdstad aan omdat daar de regeringsgebouwen van het landje staan. Hier vind je ook de internationale luchthaven van Nauru. De kans dat je iemand kent die ooit in Nauru geweest is, is vrij klein. Schattingen van het aantal bezoekers op Nauru lopen uiteen van ongeveer duizend tot enkele duizenden per jaar, waarbij de reden van bezoek vaker zakelijk dan toeristisch is. Exacte cijfers zijn er niet. Het beperkte aantal hotelbedden op het eiland is een goede indicatie dat de schattingen niet ver van de waarheid af zullen liggen. Nauru heeft een tropisch regenwoudklimaat met neerslag in alle maanden, waarbij de maanden december, januari en maart beduidend natter zijn dan de andere maanden.

 

Regen
In totaal valt er gemiddeld 2080 millimeter regen per jaar op Nauru. Lokaal kunnen er lichte verschillen voorkomen. Tijdens de natste maanden (december, januari en februari) valt er gemiddeld 250 tot 280 millimeter per maand. Maart en april zijn wat droger met rond de tweehonderd millimeter. De rest van het jaar liggen de neerslagsommen binnen een maand tussen de 100 en 150 millimeter. Incidenteel kan er in de periode mei-november droogte voorkomen als gevolg van te weinig regenval. Zon droogteperiode kan enkele weken aanhouden en vormt een bedreiging voor de al zo kwetsbare beperkte landbouw die hier plaatsvindt. Het grootste deel van het binnenland is vernield als gevolg van mijnbouw.

Temperaturen
De temperaturen op Nauru zijn vrij constant. Bij het tropische klimaattype horen dagtemperaturen die rond de dertig graden liggen en nachttemperaturen die op het laagste punt rond de 24-25 graden uitkomen. Temperaturen lager dan twintig graden worden nooit gemeten op Nauru. De hoogste temperaturen die gemeten worden op het eiland liggen rond de 36-37 graden.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Nauru:
(lokaal kunnen afwijkingen voorkomen)

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 31 25 5 20 29
februari 31 25 6 20 29
maart 31 25 7 21 29
april 31 25 7 21 29
mei 31 25 7 19 29
juni 31 25 7 18 29
juli 31 25 6 21 29
augustus 31 24 6 20 29
september 31 24 5 19 29
oktober 31 25 6 20 29
november 31 25 6 19 29
december 31 25 5 20 29
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Nauru
Nauru informatie
Nauru informatie
Nauru informatie
Nauru toerisme
wikipedia
winterzon vakantie op Nauru
... meer Nauru

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact