klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Amsterdam (Nederland)
Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen toeristen vanuit de hele wereld. De attracties van Amsterdam zijn dan ook te talrijk om op te noemen. Het Anne Frankhuis, de grachten met hun oude pakhuizen, het rijksmuseum, de wallen, de coffeeshops, de Heineken Experience, de Dam en het van Gogh museum. Jong en oud, van welke cultuur dan ook kan zich vinden in deze wereldstad. Of je nu wilt winkelen of cultuur wilt proeven in Amsterdam is het te vinden. Al sinds de 16e eeuw komen bezoekers van over de hele wereld naar de handelsstad. De drukte van de stad maakt en bezoek het prettigst in de herfst of lente. Als je een auto huurt in Amsterdam (bijvoorbeeld via Autoverhuur Amsterdam) dan kun je tijdens jouw vakantie in Amsterdam ook een aantal bezienswaardigheden en mooie plekken in de buurt bezoeken. Wat te denken van de Keukenhof, de Noordzeestranden of het vissersplaatsje Volendam?

Tijdens warme zomerdagen is het dankzij de drukte en uitlaatgassen benauwd. Verkoeling zoeken in de luwte van het Vondelpark is dan zeerste aan te bevelen. Het klimaat van Amsterdam is door zijn ligging aan het IJ sterk onderhevig aan de invloed van het water. Water heeft de eigenschap langzaam op te warmen en af te koelen. Dit zorgt ervoor dat in de nabije omgeving dit zelfde effect optreed. De temperatuur in Amsterdam is dus exact het gemiddelde van Nederland. Bezoekt men in de herfst de hoofdstad dan is een paraplu aan te raden. Regenbuien zijn dan zeer zeker niet uit te sluiten.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Amsterdam. Een goedkoop hotel in Amsterdam vind je niet altijd even gemakkelijk. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Amsterdam. Daar kun je per hotel, B&B en appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Amsterdam voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort een weekendje naar Amsterdam of een dagtrip maken naar Amsterdam dan kun je op de website Amsterdam voor beginners enorm veel goede informatie over Amsterdam halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere musea en bezienswaardigheden in Amsterdam, vervoer in Amsterdam, winkelen in Amsterdam en de leukste hotspots in Amsterdam.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Amsterdam:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 5 0 2 19 n.v.t.
februari 5 0 3 12 n.v.t.
maart 8 2 4 15 n.v.t.
april 12 4 5 13 n.v.t.
mei 16 8 7 14 n.v.t.
juni 19 10 7 13 n.v.t.
juli 21 12 6 14 n.v.t.
augustus 21 12 6 14 n.v.t.
september 18 10 4 16 n.v.t.
oktober 14 7 3 17 n.v.t.
november 9 3 2 18 n.v.t.
december 6 1 1 19 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Amsterdam
Amsterdam bezienswaardigheden
Amsterdam in één dag
Amsterdam informatie
Amsterdam officiële site
Amsterdam startpagina
Amsterdam toerisme
Amsterdam voor beginners
bijzondere plaatsen Amsterdam
... meer Amsterdam

climate of Amsterdam

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact