klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Eindhoven (Nederland)
Eindhoven ook wel de lichtstad genoemd, ligt in het oosten van Noord-Brabant. Deze bijnaam heeft de stad te danken aan de aanwezigheid van Philips die een aardige stempel op deze stad gelegd heeft. In Eindhoven zijn meerdere MBOs en HBOs ook is hier de technische universiteit Eindhoven gevestigd. Aan de rand van de stad ligt Eindhoven Airport. Aan de Genneperparken zit het grootste zwemcentrum van Europa subtropisch zwemparadijs de Tongelreep met het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.
Het gematigd zeeklimaat in Eindhoven is aangenaam. Door de gunstige ligging van deze stad zijn de temperaturen gemiddeld net wat hoger en is de neerslag net wat lager als de gemiddelden van de rest van Nederland. Echter blijft het een gematigd zeeklimaat met zachte winters en natte koele zomers.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Eindhoven. Wil je in n keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Eindhoven. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Eindhoven voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort een weekendje naar Eindhoven of een dagtrip maken naar Eindhoven dan kun je op de website Eindhoven voor beginners enorm veel goede informatie over Eindhoven halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere musea en bezienswaardigheden in Eindhoven, vervoer in Eindhoven, winkelen in Eindhoven en praktische reisinformatie voor Eindhoven.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Eindhoven :

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 5 0 2 20 n.v.t.
februari 6 0 3 15 n.v.t.
maart 10 2 4 20 n.v.t.
april 13 4 5 18 n.v.t.
mei 18 8 7 18 n.v.t.
juni 20 10 6 19 n.v.t.
juli 22 12 7 17 n.v.t.
augustus 23 12 7 17 n.v.t.
september 19 10 5 18 n.v.t.
oktober 15 6 4 19 n.v.t.
november 9 3 2 21 n.v.t.
december 6 1 2 21 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Links
Eindhoven bezienswaardigheden
Eindhoven in n dag
Eindhoven informatie
Eindhoven off. site
Eindhoven voor beginners
... meer Eindhoven

climate of Eindhoven

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact