klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Maastricht (Nederland)
Maastricht is de gezellige hoofdstad van de provincie Limburg. De stad werd door de Romeinen gesticht en heeft en rijke geschiedenis die nog overal in de stad zichtbaar is. Het is prettig struinen door de kleine straatjes vol cafés, restaurants en leuke winkeltjes. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien is Maastricht gevuld met terrassen. Ook voor de shopaholics onder ons is Maastricht een echte aanrader. Naaste leuke kleine winkeltjes zijn ook vele grote winkelketens en merken hier vertegenwoordigd in de binnenstad. Bent u het winkelen beu en hunkert u naar cultuur dan is en bezoek aan het Bonnefanten museum een echte aanrader. Alleen al de bijzondere architectuur van het gebouw is het aanschouwen meer dan waard. Door de ligging van Maastricht in het zuiden van Nederland is de temperatuur hier hoger dan gemiddeld in Nederland. Ook laat de zon zich vaker zien en valt er gemiddeld minder regen. Maastricht kan wel last hebben van het weer op andere plaatsen. Als het stroomopwaarts veel regent in de lente kan de Maas nog wel eens buiten zijn oevers treden. In Maastricht is de warmste dag van de afgelopen honderd jaar gemeten met een piek van 36,3 °C en een gemiddelde van 28,8 °C in de schaduw. Voor mensen die niet van carnaval houden is Februari een slechte tijd om Maastricht te bezoeken. Men kan zich dan zonder feestneus niet vertonen.

TIP: Maastricht voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort een weekendje naar Maastricht of een dagtrip maken naar Maastricht dan kun je op de website Maastricht voor beginners enorm veel goede informatie over Maastricht halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere musea en bezienswaardigheden in Maastricht, vervoer in Maastricht, winkelen in Maastricht en overnachten in Maastricht.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Maastricht:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 6 1 2 24 n.v.t.
februari 6 0 3 21 n.v.t.
maart 9 2 4 22 n.v.t.
april 12 4 5 20 n.v.t.
mei 16 8 7 20 n.v.t.
juni 18 11 6 21 n.v.t.
juli 21 13 7 20 n.v.t.
augustus 21 13 7 19 n.v.t.
september 18 11 5 20 n.v.t.
oktober 14 7 4 21 n.v.t.
november 10 4 2 22 n.v.t.
december 7 2 2 23 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Maastricht
bezienswaardigheden top 10
gemeente Maastricht
Maastricht informatie en tips
Maastricht startpagina
Maastricht stedentripper
Maastricht voor beginners
... meer Maastricht

climate of Maastricht

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact