klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Roosendaal (Nederland)
Roosendaal is een bruisende gemeente in West-Brabant. Dit Milaan van Noord-Brabant biedt vele hippe en trendy shopping mogelijkheden. Zo is daar het Rosada Factory Outlet en de pittoreske binnenstad. In de charmante steegjes en op de intieme pleintjes vindt men vele leuke winkeltjes die men ergens anders niet zo snel zou treffen. Vergeet vooral niet door de fraai gedecoreerde passage te lopen. In Roosendaal valt altijd wat te beleven. De rijke keur aan culinaire festivals, voorstellingen en happenings maakt Roosendaal tot een waar smaakparadijs. Niet voor niets is top kok Jeremy Vermolen hier neergestreken.
Het klimaat van Roosendaal is een gematigd maritiem klimaat. Dit kenmerkt zich door met name in de herfst en wintermaanden een behoorlijk aantal regen dagen in de maand. Ook in de doorgaans aangename zomers moet men rekenen op enkele buien.
Opvallend feit is dat er in de zomermaanden bij zware buien die uit zuidelijke of zuidwestelijke richting komen de stad Roosendaal redelijk ontzien wordt. Door invloeden van de Schelde lijkt het erop dat de grootste onweer- en regenactiviteit ten westen of oosten van de stad trekken en buursteden als Breda, Etten-Leur en Bergen op Zoom de volle laag krijgen.

TIP: Roosendaal voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort een weekendje naar Roosendaal of een dagtrip maken naar Roosendaal dan kun je op de website Roosendaal voor beginners enorm veel goede informatie over Roosendaal halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere toerisme in Roosendaal, wonen en werken in Roosendaal, winkelen in Roosendaal en eten in Roosendaal.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Roosendaal:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 6 0 2 23 n.v.t.
februari 6 0 3 19 n.v.t.
maart 10 2 4 21 n.v.t.
april 13 3 5 19 n.v.t.
mei 18 7 7 18 n.v.t.
juni 20 10 6 19 n.v.t.
juli 23 12 7 18 n.v.t.
augustus 23 12 7 18 n.v.t.
september 19 10 5 18 n.v.t.
oktober 14 6 4 21 n.v.t.
november 9 3 2 21 n.v.t.
december 7 1 2 23 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Roosendaal
Roosendaal bezienswaardigheden
Roosendaal informatie & tips
Roosendaal officiële site
Roosendaal startpagina
Roosendaal voor beginners
... meer Roosendaal

climate of Roosendaal

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact