klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Texel (Nederland)
Texel is het grootste van de zeven Waddeneilanden. Hei eiland bestaat uit twee gedeeltes die aan elkaar vastzitten. Het landschap in Texel wordt veel gedomineerd door de schapen die er veel rondlopen. Zij vormen samen met het toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor de bevolking. Texel heeft net als de andere Waddeneilanden een prachtige natuur. Het eiland heeft verschillende landschappen. Met vindt er bos en duin gebieden met natuurlijk grote brede zandstranden. Maar ook weidse graslanden en kwelders. Deze gebieden stonden ooit onder water en lopen nu slechts nog onder bij hoog tij. Ze hebben een zeer bijzondere flora en fauna. .
Het klimaat op Texel is een zeeklimaat. Doordat de eilanden los liggen van het vaste land is de invloed van wind en zee sterker dan op het vaste land. Door de temperatuur van de zee in de lente is de regenval beperkt. In de herfst zorgt de warmte van de zee echter juist voor extra regenval. Hoewel de lentes en zomers droger zijn als gemiddeld in Nederland ligt de temperatuur ook lager. De zeewind zorgt voor een verkoelende bries.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken op toeristisch populaire bestemmingen zoals Texel. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Texel. Daar kun je per hotel, pension of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor het eiland Texel:
opmerking: plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 5 1 2 21 5
februari 5 1 4 21 4
maart 7 2 4 24 4
april 10 4 6 23 6
mei 14 8 7 16 9
juni 16 11 7 19 12
juli 18 13 8 17 15
augustus 19 13 7 18 17
september 17 11 5 21 17
oktober 13 8 4 23 14
november 9 5 2 19 11
december 6 2 2 21 7
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Texel
Texel
Texel startpagina
Vakantieparken op Texel
Waddeneilanden reisinformatie
... meer Texel

climate of Texel

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact