klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Valkenburg (Nederland)
Valkenburg ook wel Valkenburg aan de Geul genoemd ligt onder in Limburg en vlakbij de grotere plaatsen Maastricht, Aken (DE) en Luik (BE). Valkenburg is één maal per jaar de wielerhoofdstad van Nederland als op de Cauberg de Amstelgoldrace word beslist. Tevens zijn hier voor de amateur diverse fietstochten te vinden, ook de wandelaars kunnen hier hun hart ophalen en door het bijna on-Nederlandse glooiende landschap genieten van de Natuur. Ook voor de minder actieve ingestelde vakantieganger is hier van alles te beleven, Denk hierbij aan de thermen, het casino maar ook aan de vele terrasjes die hier in de oude binnenstad te vinden zijn. Valkenburg word ook wel de Mergelstad genoemd, De grotten hier trekken ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers.
Hoewel Valkenburg een aardig stuk van de zee vandaan ligt heeft het toch een gematigd zeeklimaat. Dit houd in dat de zomers koel zijn en de winters zacht, de regenval in Valkenburg is ongeveer hetzelfde dan de aan de kust gelegen streken. De gemiddelde temperatuur ligt hier ook iets hoger dan de meer noordelijk gelegen plaatsen in Nederland, de pieken kunnen hier echter wel wat hoger liggen. Dit doordat Valkenburg vrij ver landinwaarts ligt en niet te veel onder invloed staat van de Noordzee.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in toeristenplaatsen zoals het Limburgse Valkenburg. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Valkenburg. Daar kun je per hotel, pension en appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Valkenburg:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 6 1 2 24 n.v.t.
februari 6 0 3 19 n.v.t.
maart 9 2 4 22 n.v.t.
april 12 4 5 20 n.v.t.
mei 16 8 7 19 n.v.t.
juni 18 11 6 20 n.v.t.
juli 21 13 7 19 n.v.t.
augustus 21 13 7 20 n.v.t.
september 18 11 5 22 n.v.t.
oktober 14 7 4 23 n.v.t.
november 10 4 2 24 n.v.t.
december 7 2 2 25 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Valkenburg
Valkenburg
Valkenburg bezienswaardigheden
Valkenburg informatie
Valkenburg startpagina
vvv Valkenburg
... meer Valkenburg

climate of Valkenburg

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact