klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van het eiland Norfolk
Het eiland Norfolk is één van de externe territoria van Australië. Het eiland heeft een oppervlakte van slechts 36 vierkante kilometer en telt iets meer dan tweeduizend inwoners. Je zou je er over verbazen dat er slechts zo weinig mensen wonen, want het groene eiland heeft een aangenaam mild klimaat en een relaxte sfeer. Norfolk is deels zelfvoorzienend. Vlees, groente en fruit komen van het eiland zelf. Import is zelfs niet toegestaan. Norfolk heeft een mediterraan klimaat met gedurende het hele jaar lente-achtige tot zomerse weersomstandigheden. De temperatuur komt 's nachts amper onder de tien graden Celsius uit en overdag ligt het kwik gemiddeld tussen de 18 en 25 graden. Veel warmer dan 25 graden wordt het zelfs niet. De hoogst gemeten temperatuur op Norfolk bedraagt 28,4 graden Celsius
.

 

Neerslag
De weelderige fauna op het eiland is het gevolg van redelijk veel zon én redelijk hoge hoeveelheden neerslag. Met gemiddeld ongeveer 1300 millimeter regen per jaar (sneeuw valt er nooit) is Norfolk redelijk nat te noemen. Palmbomen en het inmiddels flink gekrompen regenwoud gedijen goed onder deze neerslaghoeveelheden. De natste periode is van april tot en met augustus. Dit is door de ligging op het zuidelijk halfrond het winterseizoen. Tijdens de drogere zomermaanden valt er overigens nog steeds zo'n 70 tot 100 millimeter neerslag per maand.

Zon
Met gemiddeld bijna 2500 zonne-uren per jaar is Norfolk ronduit zonnig te noemen. Dit zijn waardes die je ook aan de kustgebieden van de Middellandse Zee aantreft. De somberste maand is juni met gemiddeld iets meer dan vijf uren zonneschijn per dag. In november en december schijnt de zon het meest uitbundig: gemiddeld acht uur per dag.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor het eiland Norfolk:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 24 19 7 12 23
februari 25 20 7 14 24
maart 24 19 7 16 23
april 23 18 6 17 23
mei 21 16 6 18 21
juni 19 15 5 21 20
juli 18 13 6 22 19
augustus 18 13 6 20 19
september 19 14 7 16 19
oktober 20 15 7 14 20
november 22 16 8 12 21
december 23 18 8 12 22
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Norfolk
Norfolk informatie
Norfolk informatie
Norfolk toerisme
wikipedia
... meer Norfolk

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact