klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Karachi (Pakistan)
Karachi ligt in het zuiden van Pakistan aan de Arabische zee in de Provincie Sindh waar het tevens de hoofdstad van is. Karachi is met 20 miljoen inwoners in de de stad en 25 miljoen in het grootstedelijk gebied de grootste stad van het land. Met deze inwoners aantallen behoort Karahi tot de tien grootste metropolen ter wereld. De stad stekt zich uit van de monding van de rivier de Indus tot aan het Kirthargebergte. Totdat Islamabad de hoofdstad werd van Pakistan was Karachi dat. Karachi is nog steeds het belangrijkste economische centrum van het land en vele grote multinationals hebben zich hier door de jaren heen gevestigd. De grote haven van de stad heeft hier een belangrijke rol ingespeeld. De stad is verder bekend om zijn uitstekende hoger onderwijs en men zegt dat hier het beste onderwijs uit de Arabische wereld te vinden is. In de stad zelf is een mooie mix van diverse bouwstijlen te vinden vooral de diverse geloofsgebouwen zijn van een grote diversiteit.
Karachi heeft een warm woestijn klimaat zonder de echte extremen die je daarbij verwacht. Het enige wat in het klimaat hier extreem is is de weinige neerslag die er valt, gemiddeld valt er paar jaar ongeveer 170 mm neerslag waarvan verreweg de meeste in de maanden Julie en augustus valt. De zomertemperaturen liggen gemiddeld rond de 30 graden Celsius met af en toe een uitschieter naar boven. Het hitterecord staat hier op 48,7 graden Celsius. Extreme kou of vorst komt hier niet voor, het koude record staat hier precies op het nulpunt. Dit allemaal door de invloed die de Arabische zee op dit klimaat heeft.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Karachi:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 26 11 9 0 24
februari 27 13 9 1 23
maart 31 18 9 0 24
april 34 23 10 0 26
mei 35 26 10 0 28
juni 35 28 9 1 29
juli 33 27 6 3 29
augustus 32 26 5 3 28
september 32 25 8 1 28
oktober 34 22 9 0 28
november 32 17 9 0 27
december 27 12 9 1 25
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Karachi

Karachi informatie
Karachi officiële site
wikipedia
... meer Karachi

climate of Karachi

Aangepast zoeken


vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact