klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Palau
De Republiek Palau, lokaal Balau genoemd, is een land in Oceanië. Palau behoort tot de regio Micronesië, een groot gebied gelegen in de Grote Oceaan. Palau bestaat uit meet dan 250 eilanden waarvan Babeldoab (Babelthuap) veruit het grootste is. In tegenstelling tot de meeste andere eilanden is Babeldoab bergachtig met de 242 meter hoge Mount Ngerchelchuus als hoogste punt. Het tropische klimaat van Palau kenmerkt zich door zeer constante temperaturen en vrij hoge hoeveelheden neerslag waarvan het overgrote deel in buiige regen naar beneden komt. Deze regenbuien kunnen zeer intens zijn en net zo snel over zijn als dat ze begonnen zijn. Hoewel de hoeveelheid regen vanaf mei tot en met november nog wat hoger ligt dan gedurende de andere maanden blijft het ook in deze periode vaak beperkt tot buien. Uitzondering wordt gevormd door grote tropische depressies die af en toe voorbij trekken. Indien er zo’n sterk front aanwezig is kan het urenlang regenen. Ook komen ronduit regenachtige dagen dan vaker voor.

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Palau
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Palau is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Babeldoab
Melekeok
Koror
Ngerulmud
   

Altijd warm
Binnen Palau is het zonder enige uitzondering altijd warm. Gedurende het hele jaar ligt de maximum temperatuur gemiddeld rond de 30-31 graden. Na zonsondergang daalt het kwik langzaam om uiteindelijk tegen zonsopkomst bij een gemiddelde minimumtemperatuur van 22 tot 24 graden Celsius uit te komen. Tijdens een regenachtige dag kan het overdag iets koeler zijn terwijl op een overwegend zonnige dag de maximumtemperatuur op kan lopen naar 32 tot 33 graden Celsius. Warmer wordt het zelden, omdat er continu sprake is van afkoelend effect door het omringende oceaanwater en wind.

 

Orkanen
Palau ligt aan de rand van een gebied waar vanaf eind oktober tot en met juni orkanen voorkomen. In deze regio worden orkanen meestal aangeduid als typhoons. Gemiddeld komen er twee orkanen per jaar binnen een straal van 300 kilometer van Palau. Omdat de meeste orkanen die aan de zuidrand van het orkaangebied langstrekken relatief klein van diameter zijn is er in de meeste gevallen alleen maar sprake van harde wind en flinke sommen neerslag in Palau. Een enkele keer trekt een orkaan echter over of vlak langs de noordelijke eilanden van Palau met alle gevolgen van dien.

Klimaatcijfers
Verspreid over Palau vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen. De gegevens in onderstaande tabel gelden voor Ngerulmud en kunnen niet als gemiddelde voor het land gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Palau.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 31 24 7 20 28
februari 31 24 7 17 28
maart 31 24 8 17 28
april 31 24 8 16 29
mei 31 24 7 17 29
juni 31 24 6 18 29
juli 31 24 6 19 29
augustus 31 24 6 20 29
september 31 24 6 17 29
oktober 31 24 6 19 29
november 31 24 6 18 29
december 31 24 6 20 29
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info geldt voor Ngerulmud. Voor informatie over specifieke gebieden en plaatsen in Palau moet je de specifieke klimaatpagina's van die plaatsen en/of streken bezoeken.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Palau
Palau informatie
Palau informatie
Palau informatie
Palau reisinformatie
wikipedia
winterzon in Palau
... meer Palau

climate of Palau

Aangepast zoeken


vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact