klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Hebron (Palestijnse Gebieden)
Hebron ligt in de Westelijke Jordaanoever en hoort bij de Palestijnse gebieden. De stad is zowel voor de Joden, christenen en islamieten een belangrijke stad. Volgens de overleveringen liggen de aartsvaders en moeders hier begraven. Abraham zou hier een grot met een stuk land hebben aangekocht om hier zijn familie de laatste rustplaats te kunnen geven. De stad wordt hierom veel bezocht door pelgrims uit allerlei landen. Hebron is dan ook al erg oud en bestond naar alle waarschijnlijkheid al in de bronstijd. Net zoals andere steden in het gebied is het bestuurd door verschillende volken en heeft het bij verschillende rijken gehoord. Hebron heeft een mooi museum waar men alle antieke schatten uit zijn verleden kan bekijken. De stad is tegenwoordig een belangrijk economische centrum voor de regio. Er wordt veel marmer uit de mijnen verhandeld. Daarnaast vormen glaswerk en vijgen een belangrijk deel van de handelsproducten. Hebron is ook onderdeel van het Palestijns-Israëlisch conflict. Al jaren zijn er enkele, volgende de VN, illegale Israëlische kolonies rondom de stad. De kolonisten claimen de stad als zijnde van hun vroege voorouders en vinden daarom dat het gebied terug aan Israel zou moeten worden gegeven. De VN. heeft de nederzettingen echter als onrechtmatig aangeduid, maar onderneemt voorlopig geen acties deze te ontruimen. Het klimaat van Hebron is een mediterraan klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door zachte regenachtige winters. De temperatuur daalt wel, maar blijft aangenaam zacht. Vooral in de herfst kan er veel regen vallen. Al vroeg in de lente begint de temperatuur aangenaam te stijgen en de gehele zomer lang heerst er een aangename tot zelfs erg warme temperatuur. Er valt dan zelden regen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Hebron:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 12 4 6 13 n.v.t.
februari 14 5 7 12 n.v.t.
maart 16 6 8 10 n.v.t.
april 21 9 9 5 n.v.t.
mei 25 12 11 2 n.v.t.
juni 28 15 13 0 n.v.t.
juli 29 17 13 0 n.v.t.
augustus 29 17 12 0 n.v.t.
september 28 16 11 0 n.v.t.
oktober 25 14 9 3 n.v.t.
november 19 9 8 7 n.v.t.
december 14 6 6 11 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Hebron

Hebron informatie
Hebron informatie
wikipedia
... meer Hebron

climate of Hebron

Aangepast zoeken


vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact