klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Lissabon (Portugal)
De stad Lissabon is hoofdstad van Portugal gelegen aan de rivier de Taag. Het centrum bestaat uit twee delen een nieuw en een oud gedeelte. Het nieuwe deel is gebouwd op de resten van het in 1755, door een aardbeving en vloedgolf, verwoeste oude centrum. Het oude gedeelte kent nog de structuur van een oude stad en is daarom bij de meeste toeristen erg geliefd. In dit oude centrum staat de nog vele schitterende oude bouwwerken waaronder het Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém, die beiden op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan. In het centrum van het oude deel ligt het schitterende Praça do Comércio.

Het weerbeeld word vooral bepaald door de warme Golfstroom waar Lissabon aan ligt waardoor je zachte winters en redelijk koele zomers kan verwachten. Lissabon heeft een maritiem klimaat dat licht invloeden heeft van een mediterraan klimaat. De temperaturen zullen hier nooit te extreem zijn dus zelden tot nooit vorst en zomers zelden boven de 35 graden. De wintermaanden kunnen erg nat zijn en samen met de wind die af en toe opsteekt kan dit er voor zorgen dat de gevoelstemperatuur wat lager ligt. Doordat Lissabon niet ver van de Atlantische Oceaan ligt ligt de gemiddelde temperatuur hier tijdens de zomermaanden enkele graden lager dan de meer inlands gelegen plaatsen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Lissabon. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Lissabon. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Lissabon voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Lissabon of moet je voor zaken naar Lissabon dan kun je op de website Lissabon voor beginners enorm veel goede informatie over Lissabon halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere wijken, straten en pleinen in Lissabon, musea in Lissabon, de vele bezienswaardigheden die de stad telt en uitgebreide informatie over het vervoer in Lissabon en reizen naar Lissabon.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Lissabon:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 15 8 5 15 15
februari 16 9 5 14 15
maart 18 10 7 13 15
april 19 11 8 12 15
mei 22 13 9 9 17
juni 25 16 10 5 18
juli 28 18 11 2 19
augustus 28 18 11 2 20
september 27 17 9 6 20
oktober 23 15 7 11 19
november 18 11 5 13 18
december 15 9 5 14 17
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Lissabon
beste reistijd Portugal zonvakantie
bezienswaardigheden top 10
bijzondere plaatsen in Lissabon
goedkoop naar Lissabon
Lissabon in één dag
Lissabon informatie
Lissabon informatie
Lissabon startpagina
Lissabon top 10
Lissabon voor beginners
wikipedia
... meer Lissabon

climate of Lisbon

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact