klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact


Beste reisperiodes per land
Kies een werelddeel; kies daarna het land van uw keuze:
Landen in Afrika
Landen in AziŽ
Landen in Europa
Landen in Latijns-Amerika
Landen in Midden-Oosten
Landen in Noord-Amerika
Landen in OceaniŽ
alle landen

Klimaat & weer
het klimaat van Cuba
het weer op Cuba
het klimaat van alle landen

Uitleg symbolen
zeer grote kans op goed tot uitstekend weer
grote kans op uitstekend weer; kleine kans op minder goede omstandigheden
in deze periode kan het weer alle kanten op; is er sprake van een overgangsperiode of zijn de omstandigheden redelijk
redelijke tot grote kans dat het in deze periode te koud is
redelijke tot grote kans op koud en/of te nat weer
redelijke kans op (teveel) neerslag of dagen met neerslag
redelijke tot grote kans op te warm en/of benauwd weer met een grote kans op regen
redelijke tot grote kans dat het te warm en/of te benauwd is

De beste reisperiode voor Cuba
Wie Cuba wil bezoeken voor een strandvakantie kan dat het hele jaar doen. De beste periode is echter december tot en met mei. Vanaf juni neemt de kans op neerslag toe, hoewel het er wel van af hangt waar je zit. Zo begint op sommige locaties het nattere seizoen al iets eerder en nemen de neerslagkansen al vanaf mei toe. De kans op dagenlang slecht weer is niet zo groot, tenzij er orkaanactiviteit in de buurt is of een tropische depressie over het land trekt.
De kans op orkanen en stormen is ook op Cuba aanwezig vanaf juni tot begin december. De meeste dagen is het echter aangenaam en zonnig weer met wat vriendelijke wolken die zich mooi aftekenen tegen een felle blauwe lucht. In de wintermaanden kan het in vergelijking tot sommige andere Caribische eilanden wat meer afkoelen 's avonds. Met een briesje van zee erbij kan het zelfs echt fris aanvoelen waardoor een vest, trui of jas dan geen overbodige luxe is als je tot in de late uurtjes buiten wilt zitten.

 

Als je echt wat van het land wilt zien dan zijn de winter en het voorjaar de allerbeste periodes om dat te doen. Het is vaak niet te warm en omdat dit het drogere seizoen is, is de kans groot dat je geweldig weer hebt voor excursies. Wel wat aan de warme kant, maar dat is in deze regio bijna niet te voorkomen. Omdat de luchtlagen weinig storingen kennen is het ook een stuk aangenamer om binnenlandse vluchten te doen binnen Cuba. Vliegen is bijna een must als je binnen enkele weken het hele eiland wilt leren kennen.

Wintersport is op de Cuba niet mogelijk. Het ontbreekt simpelweg aan sneeuw en ijs.

Gebieden
Het onderstaande reisadvies geldt voor heel Cuba, inclusief Havana, Varadero en Cayo Coco.

Reisadvies Cuba

jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec.
zon, zee & zwembadvakanties
actieve vakanties & excursies
wintersport

  

Reisadvies
Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiŽn bij heet zomerweer is natuurlijk ook minimaal.
Omdat klimaatcijfers niet alles zeggen en slechts een indicatie geven van het weer van de afgelopen 20-30 jaar vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiode voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een bepaalde bestemming. We houden alleen rekening met het weer & klimaat, politieke situaties, reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen die niet klimaatgerelateerd zijn laten we buiten beschouwing.
... lees verder

Meer over deze bestemming
Cuba startpagina
winterzon op de Cuba
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact