klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact


Beste reisperiodes per land
Kies een werelddeel; kies daarna het land van uw keuze:
Landen in Afrika
Landen in Azië
Landen in Europa
Landen in Latijns-Amerika
Landen in Midden-Oosten
Landen in Noord-Amerika
Landen in Oceanië
alle landen

Klimaat & weer
het klimaat van Curaçao
het weer op Curaçao
het klimaat van alle landen

Uitleg symbolen
zeer grote kans op goed tot uitstekend weer
grote kans op uitstekend weer; kleine kans op minder goede omstandigheden
in deze periode kan het weer alle kanten op; is er sprake van een overgangsperiode of zijn de omstandigheden redelijk
redelijke tot grote kans dat het in deze periode te koud is
redelijke tot grote kans op koud en/of te nat weer
redelijke kans op (teveel) neerslag of dagen met neerslag
redelijke tot grote kans op te warm en/of benauwd weer met een grote kans op regen
redelijke tot grote kans dat het te warm en/of te benauwd is

De beste reisperiode voor Curaçao
Curaçao is een zonbestemming bij uitstek. Wie voor een strandvakantie naar Curaçao wil reizen kan dat het hele jaar doen. Het aantal zonne-uren is met gemiddeld acht tot negen per dag vrij constant. Ook de temperaturen liggen het hele jaar op voor strandvakanties ideale gemiddelden van 30 tot 33 graden overdag. In combinatie met de vele zonneschijn en het briesje wat op veel plekken van het eiland voelbaar is kun je bijna geen beter weer hebben om te luieren op het strand of langs het zwembad. Ook voor watersporters zijn de omstandigheden vrijwel altijd uitstekend. Het zeewater heeft zeer aangename temperaturen van 26 tot 29 graden. Er is hier ook geen sprake van een koude onderstroom waardoor Curaçao ideaal is om te snorkelen of te duiken. In de periode juli tot en met november kan de zee wat onrustiger zijn vanwege depressies en orkaanactiviteit in de omgeving van Curaçao. Dat is echter meestal van vrij korte duur waarna de zee snel weer bijtrekt.

Wie een actieve vakantie wil houden op Curaçao moet rekening houden met hitte en een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. Wandelen en fietsen is hier goed mogelijk, maar mijdt het middaguur indien dat kan, zorg voor goede kleding en schoenen en houd zeker rekening met het feit dat je veel water moet drinken. Mensen die in slechte lichamelijke conditie zijn moeten zich afvragen of de weersomstandigheden op het eiland voor hen wel; geschikt zijn. De warmte in combinatie met felle zon en vochtige lucht eisen wel de nodige conditie als je echt serieus wilt gaan sporten op het eiland.

Wintersport is op Curaçao, waar de temperatuur nooit onder de twintig graden komt, niet mogelijk. Het eiland kent ook geen overdekte skibaan of ijspiste waar je terecht kunt om te skiën of schaatsen.

Gebieden
Het onderstaande reisadvies geldt voor heel Curaçao, inclusief Willemstad, Jan Thiel Beach en de vele mooie baaien.

Reisadvies Curaçao

jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec.
zon, zee & zwembadvakanties
actieve vakanties & excursies
wintersport

  

Reisadvies
Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk ook minimaal.
Omdat klimaatcijfers niet alles zeggen en slechts een indicatie geven van het weer van de afgelopen 20-30 jaar vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiode voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een bepaalde bestemming. We houden alleen rekening met het weer & klimaat, politieke situaties, reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen die niet klimaatgerelateerd zijn laten we buiten beschouwing.
... lees verder

Meer over deze bestemming
Curaçao informatie
Curaçao startpagina
zomerzon op Curaçao
zonkalender Curaçao

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact