klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact


Beste reisperiodes per land
Kies een werelddeel; kies daarna het land van uw keuze:
Landen in Afrika
Landen in AziŽ
Landen in Europa
Landen in Latijns-Amerika
Landen in Midden-Oosten
Landen in Noord-Amerika
Landen in OceaniŽ
alle landen

Klimaat & weer
klimaat van Dominicaanse Republiek
het weer op Dominicaanse Republiek
het klimaat van alle landen

Uitleg symbolen
zeer grote kans op goed tot uitstekend weer
grote kans op uitstekend weer; kleine kans op minder goede omstandigheden
in deze periode kan het weer alle kanten op; is er sprake van een overgangsperiode of zijn de omstandigheden redelijk
redelijke tot grote kans dat het in deze periode te koud is
redelijke tot grote kans op koud en/of te nat weer
redelijke kans op (teveel) neerslag of dagen met neerslag
redelijke tot grote kans op te warm en/of benauwd weer met een grote kans op regen
redelijke tot grote kans dat het te warm en/of te benauwd is

De beste reisperiode voor de Dominicaanse Republiek
De Dominicaanse Republiek is vooral populair als zonbestemming. Veel zon, hoge temperaturen en geweldige tropische stranden vormen de ideale mix voor een heerlijke strandvakantie. Niet voor niets dat veel Nederlandse stelletjes deze droombestemming uitkiezen voor hun huwelijksreis. Wie bang is dat hun droomreis in het water valt moet er rekening mee houden dat vanaf mei een duidelijk natter seizoen zich aandient. Op veel plekken op de Dominicaanse Republiek neemt de kans op een regen- of onweersbui vanaf mei flink toe. De meeste van deze buien vallen dan in de namiddag of de avond. Het aantal dagen met volop regen zijn klein, tenzij er een zware tropische depressie overtrekt. Die depressies kunnen zelfs uitgroeien tot een tropische storm of zelfs een echte orkaan. Het orkaanseizoen duurt vanaf begin juni tot begin december. Verwacht niet dat er elke jaar orkanen over het land trekken, maar de kans op onbestendig weer is dan wel degelijk aanwezig. Wie meer zekerheid wil hebben wat betreft aangenaam zonnige dagen kan beter gokken op de periode december tot en met april. De wolken zijn dan vaak veel vriendelijker van karakter en als het tot een bui komt duurt deze meestal niet zo lang.
De meest populaire hotels en resorts op de Dominicaanse Republiek liggen sowieso al op locaties waar gemiddeld iets minder neerslag gemeten wordt dan op andere plekken. Bekend zijn de hotels in Punta Cana en Bavaro in het oosten waarbij er boven zee meestal geen wolkje te zien is terwijl er zich boven het binnenland indrukwekkende wolkenpartijen zich aftekenen tegen de blauwe lucht.

 

Wie een actieve vakantie wil houden op de Dominicaanse Republiek moet rekening houden met hitte en een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. Voor rustige excursies valt het nog wel mee, maar echt actief bezig zijn is onder de weersomstandigheden en luchtcondities die hier voorkomen al wat zwaarder. Mensen met een matige of slechte lichamelijke conditie zullen zich af moeten vragen of de Dominicaanse Republiek voor hen wel gezond is om zich in het zweet te werken.

Wintersport is op de Dominicaanse Republiek niet mogelijk, ondanks de sneeuwval die mogelijk is op de Pico Duarte

Gebieden
Het onderstaande reisadvies geldt voor heel de Dominicaanse Republiek, inclusief Punta Cana, Bavaro, Sosua en Puerto Plata .

Reisadvies Dominicaanse Republiek

jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec.
zon, zee & zwembadvakanties
actieve vakanties & excursies
wintersport

  

Reisadvies
Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiŽn bij heet zomerweer is natuurlijk ook minimaal.
Omdat klimaatcijfers niet alles zeggen en slechts een indicatie geven van het weer van de afgelopen 20-30 jaar vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiode voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een bepaalde bestemming. We houden alleen rekening met het weer & klimaat, politieke situaties, reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen die niet klimaatgerelateerd zijn laten we buiten beschouwing.
... lees verder

Meer over deze bestemming
Dominicaanse Republiek startpagina
winterzon op de Dominicaanse Republiek
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact