klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact


Beste reisperiodes per land
Kies een werelddeel; kies daarna het land van uw keuze:
Landen in Afrika
Landen in Azië
Landen in Europa
Landen in Latijns-Amerika
Landen in Midden-Oosten
Landen in Noord-Amerika
Landen in Oceanië
alle landen

Klimaat & weer
het klimaat van Egypte
het weer in Egypte
het klimaat van alle landen

Uitleg symbolen
zeer grote kans op goed tot uitstekend weer
grote kans op uitstekend weer; kleine kans op minder goede omstandigheden
in deze periode kan het weer alle kanten op; is er sprake van een overgangsperiode of zijn de omstandigheden redelijk
redelijke tot grote kans dat het in deze periode te koud is
redelijke tot grote kans op koud en/of te nat weer
redelijke kans op (teveel) neerslag of dagen met neerslag
redelijke tot grote kans op te warm en/of benauwd weer met een grote kans op regen
redelijke tot grote kans dat het te warm en/of te benauwd is

De beste reisperiode voor Egypte
Egypte is één van de warmste en meest zonzekere toeristische bestemmingen binnen een afstand van 5 uur vliegen vanaf Nederland, België of Duitsland. Het warme weer is samen met de vele luxe resorts en de prachtige duikmogelijkheden in de Rode Zee een belangrijke factor voor de populariteit van het land van de piramides en kamelen.
Wie wil duiken kan eigenlijk het hele jaar naar Egypte vliegen, want het zeewater van de Rode Zee is eigenlijk altijd minimaal 20 graden en wie van het zonnetje wil genieten op het strand of bij het zwembad kan het hele jaar door ook rekenen op zonovergoten dagen met tenminste twintig graden in de winter tot bijna veertig graden in de zomermaanden. Wie niet tegen te arm weer kan, moet Egypte in de zomer links laten liggen. De temperaturen lopen in het binnenland en langs de Rode Zee kust op naar 35 graden tot ruim boven de 40 graden. Regen in de zomer is vrijwel onmogelijk. Egypte is één van de zonnigste en droogste landen ter wereld. In de plaats Luxor valt bijvoorbeeld slechts 1,4 millimeter neerslag per jaar. Dat is een gemiddelde, want soms gaat er ook een heel jaar voorbij zonder een druppel regen.
Luxor is niet alleen droog, maar ook erg warm. Deze stad is een populaire bestemming voor excursies vanwege de vele bezienswaardigheden die de plaats rijk is. Houd er rekening mee dat je te maken krijgt met een enorme hitte als je in de zomer de door middel van airconditioning gekoelde touringcar of taxi uitstapt. Wie echt iets van Egypte wil zien en dan met name tempels en piramides kan het beste reizen in de maanden november tot en met maart. Vanaf april loopt de temperatuur snel op naar onaangename waardes van ruim boven de dertig graden.
Niet voor niets is Egypte vooral populair als winterzonbestemming. Terwijl in Europa het weer op veel dagen niet goed genoeg is voor een strandvakantie kun je in Egypte in de badplaatsen en resorts langs de Rode Zee genieten van een zonnetje bij heerlijke temperaturen. Dat verschil is vooral merkbaar tijdens de herfstvakanties, in Nederland in oktober en in België begin november. De meeste badplaatsen in Griekenland, Spanje en Turkije zijn dan niet meer zo zonzeker en zelfs op aangename dagen merk je al dat het aan het eind van de middag wat sneller afkoelt. In het ergste geval ben je de dupe van een flinke depressie en heb je dagen lang regen en koele temperaturen. Ook merk je dat de sfeer een stuk minder wordt doordat restaurants en bars aan het einde van hun seizoen zitten. In Egyptische badplaatsen als Hurghada en Sharm El Sheikh is deze periode juist weer aangenaam. Met zonovergoten dagen, maximum temperaturen rond de dertig graden en zeewater met een temperatuur van ongeveer 26 tot 28 graden is Egypte één van de beste zonbestemmingen die je kunt kiezen voor de najaarsvakantie. Het aangename weer houdt hier gewoon aan tot juni. In die maand lopen de temperaturen alweer op naar zo'n 35 tot 40 graden en is het eigenlijk te warm.
In het noorden van Egypte moet je vooral zijn in de maanden mei, juni en oktober. In juli, augustus en september kan het ook hier te warm zijn en in de wintermaanden is het hier te koud en vaak ook te nat voor een zonvakantie. In tegenstelling tot de rest van Egypte valt hier in de winterperiode wél regelmatig regen, hoewel het nog steeds te verwaarlozen is met wat we in Europa gewend zijn.

Gebieden
We hebben Egypte voor de reisadviezen ingedeeld in 3 gebieden:
1) De kustplaatsen langs de Rode Zee, in het oosten van Egypte
2) De Middellandse Zeekust
3) Het binnenland

Reisadvies Rode Zee

jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec.
zon, zee & zwembadvakanties
actieve vakanties & excursies
wintersport
dit reisadvies is van toepassing op:

badplaatsen langs de Rode Zeekust zoals Sharm el Sheikh, Hurghada en El Gouna

  

Reisadvies Middellandse Zee

jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec.
zon, zee & zwembadvakanties
actieve vakanties & excursies
wintersport
dit reisadvies is van toepassing op:

plaatsen gelegen langs de Middellandse Zeekust zoals Port Said en Alexandrië

Reisadvies binnenland

jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec.
zon, zee & zwembadvakanties
actieve vakanties & excursies
wintersport
dit reisadvies is van toepassing op:

steden zoals Luxor en Caïro

Reisadvies
Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk ook minimaal.
Omdat klimaatcijfers niet alles zeggen en slechts een indicatie geven van het weer van de afgelopen 20-30 jaar vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiode voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een bepaalde bestemming. We houden alleen rekening met het weer & klimaat, politieke situaties, reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen die niet klimaatgerelateerd zijn laten we buiten beschouwing.
... lees verder

Meer over deze bestemming
Egypte startpagina
winterzon in Egypte
zomerzon in Egypte
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact