klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact


Beste reisperiodes per land
Kies een werelddeel; kies daarna het land van uw keuze:
Landen in Afrika
Landen in AziŽ
Landen in Europa
Landen in Latijns-Amerika
Landen in Midden-Oosten
Landen in Noord-Amerika
Landen in OceaniŽ
alle landen

Klimaat & weer
het klimaat van Estland
het weer in Estland
het klimaat van alle landen

Uitleg symbolen
zeer grote kans op goed tot uitstekend weer
grote kans op uitstekend weer; kleine kans op minder goede omstandigheden
in deze periode kan het weer alle kanten op; is er sprake van een overgangsperiode of zijn de omstandigheden redelijk
redelijke tot grote kans dat het in deze periode te koud is
redelijke tot grote kans op koud en/of te nat weer
redelijke kans op (teveel) neerslag of dagen met neerslag
redelijke tot grote kans op te warm en/of benauwd weer met een grote kans op regen
redelijke tot grote kans dat het te warm en/of te benauwd is

De beste reisperiode voor Estland
Estland is ťťn van de Baltische Staten en ligt in het oostelijke deel langs de Oostzeekust. Veel mensen ervaren Estland als een combinatie van Finland met invloeden uit de periode van het Oostblok.
Wie Estland wil bezoeken kan dat het beste in de periode april tot en met oktober doen, tenzij men op wintersport wil gaan. SkiŽn in de Baltische regio wordt meer en meer populair. Deze regio heeft een uitstekende geografische positie, maar is niet erg bekend bij skiŽrs en snowboarders nog steeds. Estland in het bijzonder is een uitstekende uitvalsbasis voor degene die echt gek is op sneeuw. Er zijn uitstekende mogelijkheden voor degenen die graag cross-country skiŽn en andere wintersporten disciplines uitoefenen. Wat je hier echter niet moet verwachten zijn hoge bergen met kilometerslange afdalingen.
De honderd meter hoge hellingen zijn wel perfect geschikt voor beginners. Naast dit alles moet worden vermeld dat vanwege zijn geografische positie de winter in Estland is een van de meest stabiele in Europa. Plotselinge verandering van het weer kan niet veel schade aanrichten aan het skiseizoen in Estland zoals het wel kan in sommige delen van de Alpen.
Estland is vooral beroemd om zijn cross-country ski trails. De Tartu Ski Marathon is een bezoek waard ten minste een keer. Er zijn veel interessante dingen te doen in de winter in Estland, zodat eventuele winter zullen sommige toeristische attractie te vinden voor zijn (haar) keuze. Wie echter volop wil genieten van de hoofdstad Tallinn kan beter in het zomerseizoen naar Estland reizen. In de maanden juni, juli en vooral de eerste helft van augustus is het aangenaam warm zonder benauwd te worden. De zon schijnt dan over het algemeen ook zeer uitbundig. Ongeveer in de tweede of derde week van augustus vind er meestal een weersomslag plaats waarbij het koeler wordt en er redelijk wat regendagen genoteerd worden.
Wie naar Estland reist moet er rekening mee houden dat door de geografische ligging de dagen in de winter aanzienlijk korter zijn en de zomerdagen vrij lang zijn. In de maand juni duurt de nacht slechts enkele uren.

Gebieden
Het onderstaande reisadvies geldt voor heel Estland, waarbij aangetekend moet worden dat wintersport alleen maar mogelijk is in de skigebieden.

Reisadvies Estland

jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec.
zon, zee & zwembadvakanties
actieve vakanties & excursies
wintersport

  

Reisadvies
Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiŽn bij heet zomerweer is natuurlijk ook minimaal.
Omdat klimaatcijfers niet alles zeggen en slechts een indicatie geven van het weer van de afgelopen 20-30 jaar vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiode voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een bepaalde bestemming. We houden alleen rekening met het weer & klimaat, politieke situaties, reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen die niet klimaatgerelateerd zijn laten we buiten beschouwing.
... lees verder

Meer over deze bestemming
Estland.startpagina.nl
visit Estonia

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact