klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact


Beste reisperiodes per land
Kies een werelddeel; kies daarna het land van uw keuze:
Landen in Afrika
Landen in AziŽ
Landen in Europa
Landen in Latijns-Amerika
Landen in Midden-Oosten
Landen in Noord-Amerika
Landen in OceaniŽ
alle landen

Klimaat & weer
het klimaat van Letland
het weer in Letland
het klimaat van alle landen

Uitleg symbolen
zeer grote kans op goed tot uitstekend weer
grote kans op uitstekend weer; kleine kans op minder goede omstandigheden
in deze periode kan het weer alle kanten op; is er sprake van een overgangsperiode of zijn de omstandigheden redelijk
redelijke tot grote kans dat het in deze periode te koud is
redelijke tot grote kans op koud en/of te nat weer
redelijke kans op (teveel) neerslag of dagen met neerslag
redelijke tot grote kans op te warm en/of benauwd weer met een grote kans op regen
redelijke tot grote kans dat het te warm en/of te benauwd is

De beste reisperiode voor Letland
Letland is ťťn van de Baltische Staten en ligt in het oostelijke deel langs de Oostzeekust. De meeste mensen die Letland bezoeken doen dat om een stedentrip naar de hoofdstad Riga te maken.
In de zomermaanden is het aangenaam in Letland en kun je volop genieten van het buitenleven. De Letten genieten in de maanden juni, juli en de eerste helft van augustus volop van terrasjes, strand en natuur. Ergens in augustus, meestal halverwege, slaat het weer om en wordt het herfstachtiger. Voor wie de architectuur en musea wil bekijken geen enkel probleem, maar wie van het zomerzonnetje wil genieten is het dan meestal te laat.
In de wintermaanden is het koel in Letland en vriest het op veel dagen, ook overdag. Voor een stedentrip wordt het vanaf november te koel en vrij guur. De kans dat er overlast is door sneeuw en vorst neemt in rap tempo toe. Voor wintersportliefhebbers wordt Letland vanaf december echt interessant. In de skigebieden die in het binnenland te vinden zijn kun je vanaf december tot en met maart terecht om te skiŽn.
De lente komt vrij laat op gang. Hoerwel april zeker niet onaangenaam is, moet je voor echt lenteachtig weer wachten tot mei. Zonliefhebbers moeten niet voor juni naar Letland gaan, omdat het voor juni niet vaak warm genoeg is om aan het zwembad of strand te liggen. Wie een strandvakantie naar Letland wil boeken moet er rekening mee houden dat zelfs in de warmste maanden juli en augustus het zeewater niet warmer wordt dan 16 tot 18 graden, wat enkele graden koeler is dan onze eigen Noordzee.

Gebieden
Het onderstaande reisadvies geldt voor heel Letland, waarbij aangetekend moet worden dat wintersport alleen maar mogelijk is in de skigebieden.

Reisadvies Letland

jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec.
zon, zee & zwembadvakanties
actieve vakanties & excursies
wintersport

  

Reisadvies
Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiŽn bij heet zomerweer is natuurlijk ook minimaal.
Omdat klimaatcijfers niet alles zeggen en slechts een indicatie geven van het weer van de afgelopen 20-30 jaar vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiode voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een bepaalde bestemming. We houden alleen rekening met het weer & klimaat, politieke situaties, reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen die niet klimaatgerelateerd zijn laten we buiten beschouwing.
... lees verder

Meer over deze bestemming
Latvia Tourism
Letland startpagina
Riga informatie

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact