klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Moskou  (Rusland)
Moskou
is de hoofdstad van Rusland en ligt in het Europese gedeelte van Rusland. Met meer dan 10 miljoen inwoners die leven in een stad van ruim duizend vierkante kilometer is het de grootste en belangrijkste stad van het land. Het voormalige centrum van het communisme is één van de duurste steden ter wereld geworden nadat het land overgegaan is op het kapitalistische systeem. De angst dat de tegenstellingen in Moskou tussen arm en rijk groot zouden worden is meer dan waarheid geworden. Een groot deel van de Moskovieten leeft tegen of onder de armoedegrens, wonend in de vele lelijke flatgebouwen die in de tijd van het IJzeren Gordijn gebouwd zijn in de stad. Het centrum is de speelplaats van een handjevol enorm rijke Russen die hun geld vooral verdiend hebben door het in handen krijgen van oliebronnen in het land.
Moskou heeft een gematigd landklimaat met koele winters en warme zomers. Gedurende de maanden december tot en met februari zijn het Rode Plein en de andere straten van Moskou vaak bedekt met een witte sneeuwlaag. Bij temperaturen die liggen tussen de min vijf en min vijftien graden Celsius (gemiddeld) is het koel. Regelmatig duikt de temperatuur in de winter nog een stuk lager. Gedurende deze vorstperiodes waarbij het ook overdag flink vriest sterft er jaarlijks een redelijk groot aantal daklozen. Als de lente eenmaal aanbreekt in april dan stijgt de thermometer in rap tempo naar aangename temperaturen. Vanaf mei is het regelmatig zomers overdag en door het ontbreken van zeewater hebben de natuurelementen vrij spel om in de zomer Moskou om te toveren tot een verzengend hete stad met temperaturen die op kunnen lopen tot veertig graden.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Moskou. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Moskou. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Moskou:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari -6 -13 1 13 n.v.t.
februari -5 -12 3 11 n.v.t.
maart 1 -6 4 10 n.v.t.
april 10 2 6 12 n.v.t.
mei 19 8 9 13 n.v.t.
juni 22 12 9 14 n.v.t.
juli 23 13 9 15 n.v.t.
augustus 22 12 8 13 n.v.t.
september 16 7 5 14 n.v.t.
oktober 8 2 3 15 n.v.t.
november 1 -3 1 12 n.v.t.
december -4 -9 1 12 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

Overstromingen, droogte, veel regen, zware storm, hittegolven, orkanen, extreme vorst of ander weernieuws?
weernieuws van Rusland

 
Meer over Moskou
Moskou officiële site
Moskou stadsgids
Moskou startpagina
Moskou stedentripper
wikipedia
... meer Moskou

climate of Moscow

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact