klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Edinburgh  (Schotland)
Edinburgh ligt in het oostkust van Schotland en is de hoofdstad van dit land. De oude binnenstad van Edinburgh word onderverdeeld in the old town en the new town die samen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. The old town bestaat uit een kasteel met daarom heen een straten patroon in visgraad motief, the new town is een stads uitbreiding die in de 18e eeuw hierop is gebaseerd, maar dan wel in de tijdsgeest van van die tijd dus de bouwstijlen kunnen hier nog wel eens verschillen. Edinburgh is in de rest van de wereld vooral bekend om het Edinburgh festival, dit festival wat een serie van diverse festivals is duren van eind juli tot en met begin september.

Edinburgh heeft net als een groot deel van de rest van Schotland, een gematigd maritiem klimaat dat relatief mild is ondanks haar noordelijke ligging. Vooral de winters zijn mild met dagtemperaturen die zelden onder het vriespunt uitkomen. De zomers temperaturen zijn gewoonlijk gematigd, en komen maar zelden boven de 22 C uit. De hoogste temperatuur geregistreerd ooit in de stad was 31,4 C. De nabijheid van de zee vermindert het probleem van grote variaties in temperatuur of extremen van klimaat. Door de ligging van Edinburgh, tussen de kust en de heuvels, staat bekend als de 'windy city'. Vooral in periode die duurt van oktober tot en met mei kunnen hier aan de kust Atlantische depressies voorkomen die hier ook bekend staan als Europese windstormen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Edinburgh. Wil je in n keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Edinburgh. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Edinburgh voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Edinburgh dan kun je op de website Edinburgh voor beginners enorm veel goede informatie over Edinburgh halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere bezienswaardigheden in Edinburgh, vervoer in Edinburgh, overnachten in Edinburgh , het weer in Edinburgh en handige reisinformatie voor Edinburgh.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Edinburgh:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zeewater
temperatuur (C)
januari 6 0 1 20 8
februari 6 0 2 17 7
maart 8 1 3 19 7
april 11 3 5 16 8
mei 14 5 5 16 10
juni 17 8 6 16 12
juli 18 10 5 15 14
augustus 18 10 5 17 14
september 16 9 4 18 14
oktober 13 6 3 19 13
november 8 2 2 19 12
december 6 1 1 19 10
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Edinburgh
Edinburgh bezienswaardigheden
Edinburgh
Edinburgh informatie
Edinburgh informatie
Edinburgh startpagina
Edinburgh voor beginners
wikipedia
... meer Edinburgh

climate of Edinburgh

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact