klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Seychellen
De Republiek der Seychellen is een land gelegen ten oosten van het vasteland van Afrika. Deze archipel wordt meestal kortweg aangeduid als Seychellen. De Seychellen hebben jarenlang tot Frankrijk behoord, waarna het in 1976 onafhankelijkheid verkreeg. Nog steeds bestaat een groot deel van de Europese toeristen uit Fransen.
De Seychellen kennen een tropisch regenwoudklimaat, type Aw volgens het klimaatsysteem van Köppen-Geiger. Omdat de eilanden betrekkelijk klein zijn is er vrij weinig variatie in klimatologische data. De grootste verschillen zijn te vinden in de neerslaghoeveelheden, die bijvoorbeeld op Mahé variëren van 2900 millimeter in Victoria tot ruim 3600 millimeter in de berggebieden van Mahé. Op de andere eilanden zijn de neerslaghoeveelheden nog wat lager.

Klimaatinformatie van plaatsen en streken op de Seychellen
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Seychellen is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Grand Anse
Mahé
Praslin
Victoria
     

Temperaturen
De middagtemperatuur ligt op de Seychellen rond de dertig graden in de zomermaanden, waarna het kwik geleidelijk daalt naar een gemiddelde van 24 graden Celsius in de koelste wintermaanden. Omdat de Seychellen ten zuiden van de evenaar ligt vallen de koelste maanden gelijk met onze zomer en de warmste maanden gelijk aan de winters in Nederland. De nachttemperaturen liggen enkele graden lager dan de dagtemperaturen. Lager dan twintig graden wordt het aan de kust vrijwel nooit.

 

Orkanen
De Seychellen liggen gunstig als het gaat om orkanen. Het gebied waar in het orkaanseizoen tropische depressies en orkanen voor kunnen komen ligt net onder de Seychellen. Wel kunnen de eilanden in de periode december tot en met mei te maken krijgen met flinke hoeveelheden neerslag als gevolg van orkaanactiviteit ten zuiden van de Seychellen.

Klimaatcijfers
Verspreid over Seychellen vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen. De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de hoofdstad Victoria en kunnen niet als gemiddelde voor het land gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken op de Seychellen.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 29 23 5 18 28
februari 29 24 6 14 29
maart 30 24 7 14 29
april 30 24 8 16 30
mei 29 25 8 15 29
juni 28 24 8 16 27
juli 27 23 7 16 26
augustus 27 23 8 16 26
september 28 24 8 14 27
oktober 29 23 7 14 28
november 29 23 7 16 28
december 29 23 6 20 28
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info geldt voor de hoofdstad Victoria. Voor informatie over specifieke gebieden en plaatsen in de Seychellen moet je de specifieke klimaatpagina's van die plaatsen en/of streken bezoeken.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over de Seychellen
Seychellen bezienswaardigheden
Seychellen informatie
Seychellen informatie
Seychellen reisinformatie
Seychellen startpagina
wikipedia
winterzon op de Seychellen
... meer Seychellen

Aangepast zoeken


vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact