klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Singapore
De stadsstaat Singapore ligt net boven de evenaar en kent een tropisch klimaat. De temperaturen komen 's nachts zelden onder de 24 graden en overdag komt de temperatuur nooit boven de 36 graden uit. Door de vrij hoge relatieve luchtvochtigheid en de hoge temperaturen voelt het altijd warm en klam aan. Wat het gevoel van warmte en benauwdheid versterkt is het vaak vrijwel ontbreken van wind. Op heel veel dagen komt de gemiddelde windsnelheid niet boven windkracht 1 of 2 uit, waardoor het effect van de hoge temperaturen versterkt wordt en het lichaam meer moeite heeft om warmte door middel van zweet af te voeren. Dat zul je vooral ervaren als je overdag buiten wilt sporten. De meeste kans op wat wind heb je langs de waterkant, bijvoorbeeld in de Singapore Marina en langs de stranden op Sentosa Island.
Tijdens de moessonperiode die duurt van november tot en met februari kan er veel regen vallen en kan het erg benauwd zijn. Reizigers naar Singapore dienen daarom gemakkelijk zittende (katoenen) kleding, goede waterdichte schoenen en een paraplu standaard in hun reisbagage te hebben.

Airconditioning
In Singapore is leven zonder airco vrijwel onmogelijk. In de hotels en winkelcentra is het door de airconditioning vaak erg fris en is het contrast met de buitentemperatuur vrij hoog. Als je wat langer binnen vertoeft moet je daar met betrekking tot de kledingkeuze wel rekening mee houden. Onze persoonlijke ervaring is dat deze verschillen hier minder groot zijn dan dat we het op sommige andere hete en tropische bestemmingen ervaren hebben.

Cyclonen
De regio zuidoost Azi wordt geregeld getroffen door cyclonen (orkanen). Singapore wordt door haar ligging nooit getroffen door cyclonen. Wel heeft Singapore regelmatig last van tropische depressies waardoor het dagenlang nat en grijs kan zijn. Vooral tegen het einde van het jaar merk je dat het aantal grijze dagen en de frequentie van tropische regenbuien toeneemt in Singapore.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Singapore. Wil je in n keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Singapore. Daar kun je per hotel, appartement, hostel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Singapore voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Singapore dan kun je op de website Singapore voor beginners enorm veel goede informatie over Singapore halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten & drinken, winkelen in Singapore, vervoer in/naar Singapore, de vele bezienswaardigheden die de stad telt en handige reisinformatie over Singapore.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor het hele land.
Opmerking: lokaal kunnen lichte afwijkingen voorkomen.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 30 25 5 19 27
februari 31 25 6 15 27
maart 31 24 6 18 28
april 31 25 6 19 28
mei 31 25 6 16 29
juni 31 25 7 14 29
juli 31 26 7 15 29
augustus 30 25 6 18 29
september 30 25 6 19 29
oktober 30 25 6 20 29
november 29 25 5 21 28
december 30 25 5 22 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Singapore
alles over Singapore
beste reistijd zonvakantie Singapore
bezienswaardigheden top 10
Singapore informatie & tips
Singapore informatie
Singapore nieuws
Singapore reisinformatie
Singapore startpagina
Singapore voor beginners
winterzon in Singapore
... meer Singapore

climate of Singapore

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact