klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Bratislava (Slowakije)
Bratislava ligt in het uiterste zuidwesten van het land op ongeveer 50 kilometer van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Wat betreft klimaat zijn er ook zeker gelijkenissen met Wenen en zijn er minder overeenkomsten met grote delen van Slowakije. De stad aan de Donau is sinds 1993 de hoofdstad van Slowakije, na de opsplitsing van de voormalige republiek Tsjecho-Slowakije.
Bratislava heeft een gematigd landklimaat met trekjes van een zeeklimaat. Door de ligging tussen de Alpen en het Tatra gebergte heeft neerslag minder kans om de stad te bereiken wat resulteert in een vrij laag neerslagtotaal van iets meer dan zeshonderd millimeter op jaarbasis (gemiddeld). Ook wat betreft het aantal zonuren hebben de inwoners weinig te klagen. De stad kan zich wat betreft zonne-uren meten met redelijk wat plaatsen in de Balkan die langs de Middellandse Zee liggen.
De winters zijn fris, doch niet echt koud. Langere periodes met vorst overdag en sneeuw behoren wel tot de mogelijkheden.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bratislava. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bratislava. Daar kun je per hotel, appartement, hostel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Bratislava voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Bratislava dan kun je op de website Bratislava voor beginners enorm veel goede informatie over Bratislava halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere reizen naar Bratislava, de bezienswaardigheden in Bratislava, de musea van Bratislava, het weer in Bratislava en alles over het bezoeken van Bratislava.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Bratislava:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 1 -4 2 14 n.v.t.
februari 4 -2 3 12 n.v.t.
maart 9 1 4 12 n.v.t.
april 15 5 6 11 n.v.t.
mei 20 10 7 13 n.v.t.
juni 24 13 8 13 n.v.t.
juli 26 15 8 12 n.v.t.
augustus 25 14 7 12 n.v.t.
september 21 11 6 10 n.v.t.
oktober 15 6 5 10 n.v.t.
november 7 2 2 14 n.v.t.
december 3 -2 2 15 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Bratislava
Bratislava bezienswaardigheden
Bratislava in één dag
Bratislava informatie en tips
Bratislava officiële site
Bratislava tips
Bratislava voor beginners
wikipedia
... meer Bratislava

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact