klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Balearen
De Balearen zijn een eilandengroep ten oosten van het vasteland van Spanje. Tot de Balearen behoren de eilanden Formentera, Ibiza, Mallorca en Menorca. De Balearen hebben een mediterraan klimaat met warme en droge zomers. De winters zijn mild en beduidend natter dan de zomermaanden.

Neerslag
De eilanden Menorca, Ibiza en Formentera zijn droog. Over het hele jaar valt er niet meer dan een paar honder milimeter regen. Het overgrote deel daarvan valt in de periode oktober tot en met april. Mallorca is gemiddeld iets natter, vooral het zuiden en de noord-oostkust zijn wat natter dan gemiddeld. De bekende badplaatsen liggen echter in de drogere delen van Mallorca.
Wie in de zomermaanden op één van de eilanden vertoeft heeft een grote kans op droog en warm weer. Soms komt er een depressie over met regenachtig weer, maar dat weertype houdt zelden langer dan één of twee dagen aan.

Zomerweer
Lekker strandweer kan in april al voorkomen, maar meestal begint het vanaf mei pas echt lekker te worden. De zeetemperaturen gaan meestal in juni over de 20 graden grens en pas half of eind november is het zeewater weer afgekoeld tot waarden onder de twintig graden.
De middagtemperatuur ligt in de zomer overdag zo rond de 29-30 graden en 's nachts komt de temperatuur meestal niet meer onder de 20 graden. Met een licht verkoelende bries van zee is het vrijwel altijd aangenaam weer op de Balearen.
 

Klimaatinformatie van de Balearen
Voor de Balearen is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Formentera Ibiza

Cala Llonga
Es Canar
Figueretas
Ibiza Stad
Playa d'en Bossa

Mallorca

Alcuida
Andratx
Arta
Cala d'Or
Calla Millor
Ca'n Pastilla
Ca'n Picafort
Capdepera
El Arenal
Magaluf
Palma de Mallorca
Peguera
Playa de Muro
Playa de Palma
Pollenca
Sa Coma
Santa Ponça
Sóller
Valldemossa

Menorca

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over de Balearen
alles over Ibiza
beste reistijd voor Spanje zonvakantie
Balearen reisinformatie
Formentera.startpagina.nl
Ibiza.startpagina.nl
Mallorca.startpagina.nl
Menorca.startpagina.nl
Spaans toeristenbureau
Spanje.startpagina.nl
Wikipedia over de Balearen
Winterzon in Spanje
... meer Balearen

climate of Balearic Islands

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact