klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Barcelona (Spanje)
Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje in de provincie Barcelona in de regio Cataloni. De stad ligt aan de Middellandse zee en is na Madrid de grootste stad van Spanje. In de stad zelf wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen terwijl in het grootstedelijk bijna 5 miljoen mensen wonen. De stad heeft tal van bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de Sagrada Famlia, het Palau de la Msica Catalana, het Hospital de Sant Pau en Park Gell. Barcelona heeft in totaal negen inschrijvingen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De La Rambla is de bekendste straat in het centrum van Barcelona. Natuurlijk is de stad ook bekend om zijn voetbalclub Barcelona die zijn wedstrijden speelt in het stadion Camp Nou.
De stad Barcelona heeft door zijn ligging een mediterraan klimaat dus zachte winters en zwoele zomers. In de zomer kunnen vooral de nachten erg warm zijn en makkelijk temperaturen van 20C en ver daar boven. Barcelona zelf bruist het hele jaar van de het leven al kun je toch het beste de zomermaanden mijden want dan ontvluchten de echte Barcelonezen de stad. Veel regen kent Barcelona niet maar meestal als het valt komt het met bakken tegelijk uit de lucht vallen. In de wintermaanden is er zelfs een (kleine) kans op wat sneeuwval. De gemiddelde dagtemperatuur tijdens de zomermaanden ligt net iets onder de dertig graden Celsius.

Barcelona 'skip the line' tickets
Wie regelmatig een stedentrip maakt die zal ongetwijfeld bekend zijn met de soms lange wachtrijen bij attracties en musea. Ook in Barcelona is dit geen onbekend fenomeen. Wil jij liever drie uur in de rij staan om Sagrada Familia te bezoeken in plaats van deze tijd door te brengen op een heerlijk terras in Barcelonetta? Dan moet je dat doen. Wie slim is die bestelt zijn/haar kaarten voor Sagrada Familia, Park Gull of de Camp Nou Experience vooraf via internet. Vervolgens loop je in Barcelona zo de wachtrijen voorbij om naar binnen te gaan. Ga naar Ticketbar Barcelona voor alle skip-the-line tickets voor Barcelona of koop de Barcelona City Pass waar ook de airport transfer bij inbegrepen zit!

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Barcelona. Wil je in n keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Barcelona. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Barcelona voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Barcelona dan kun je op de website Barcelona voor beginners enorm veel goede informatie over Barcelona halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de musea van Barcelona, vervoer in Barcelona, hotspots van Barcelona, eten en drinken in Barcelona, reizen naar de stad Barcelona en handige reisinformatie over Barcelona.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Barcelona:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 13 5 5 8 13
februari 14 6 5 8 13
maart 15 7 6 8 13
april 17 9 7 9 14
mei 20 12 8 9 17
juni 24 16 9 5 20
juli 27 19 10 4 23
augustus 27 19 9 6 25
september 25 17 7 6 23
oktober 21 13 6 8 20
november 16 8 5 8 17
december 14 6 5 8 15
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Barcelona
5x zien en doen in Barcelona
alles over Barcelona
Barcelona bezienswaardigheden
Barcelona bezienswaardigheden
Barcelona in n dag
Barcelona informatie
Barcelona informatie
Barcelona tips& informatie
Barcelona tips
Barcelona toerisme
Barcelona top 10
Barcelona voor beginners
beste reistijd Barcelona zonvakantie
bijzondere plaatsen in Barcelona
wikipedia
... meer Barcelona

climate of Barcelona

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact