klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Benidorm (Costa Blanca - Spanje)
Benidorm is voor velen hét symbool van massatoerisme. De skyline wordt weleens vergeleken met die van Manhattan of Dubai, vanwege de vele hoge gebouwen die de stad rijk is. Wie vanuit noordelijke richting over snelweg AP-7 aangereden komt ziet de stad ineens aan de linkerhand opdoemen.
Het is geen toeval dat juist op deze plek een stad als Benidorm ontstaan is. Het klimaat dat hier heerst wordt als één van de beste van Europa beschouwd. Vrijwel het hele jaar door is het aangenaam weer, wat veroorzaakt wordt door het microklimaat dankzij de unieke ligging tussen bergen en Middellandse Zee. In de winter is het veelal lenteachtig met temperaturen overdag tegen of rond de 20 graden en het zonnetje laat zich ook gedurende de winter veelvuldig zien. Richting de zomer loopt de temperatuur overdag al snel op naar waardes van rond de 30-31 graden. In het hartje van de stad blijft de warmte 's avonds vrij lang hangen omdat de stad de warmte vasthoudt. Pas diep in de nacht dalen de temperaturen naar het minimum van het betreffende etmaal. Helaas blijven de uitlaatgassen van het vele verkeer in de stad ook hangen waardoor de gezonde lucht die in de omgeving van Benidorm te vinden is in de stad zelf al snel teniet gedaan wordt.

Overwinteren
Echt slecht weer komt niet veel voor in Benidorm. Desondanks kan het in de winter soms flink tekeergaan met regen en wind, maar lang houdt dat bijna nooit aan. Ook in het voorjaar en vooral in het najaar kan er eens een pittige (onweers)bui vallen.
De meeste dagen zijn echter mooi met zonnig weer en lekkere temperaturen. Dat is dan ook de reden waarom er zoveel mensen overwinteren in deze plaats. Veel van de overwinteraars zijn op leeftijd, waardoor de stad vaak het bejaardenhuis van Spanje genoemd wordt.

TIP: Benidorm voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Benidorm dan kun je op de website Benidorm voor beginners enorm veel goede informatie over Benidorm halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de stranden van Benidorm, vervoer in Benidorm, bezienswaardigheden en attracties van Benidorm, winkelen in Benidorm, vakantie in Benidorm en handige reisinformatie over Benidorm.

Vakantie vieren in Benidorm?
Dankzij duizenden hotelkamers en appartementen die grotendeels aan of op loopafstand van de stranden van Benidorm liggen is de stad een zeer populaire vakantiebestemming onder Nederlandse en Belgische toeristen. Dankzij de ligging in de buurt van Alicante kun je enkele uren na je vertrek uit Nederland al op het zandstrand van Benidorm liggen.
Benidorm vakanties bij TUI
Benidorm vakanties bij Sunweb

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Benidorm:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 16 7 6 5 15
februari 16 9 6 5 14
maart 18 10 7 5 14
april 21 10 8 6 15
mei 25 14 9 5 18
juni 28 19 10 2 21
juli 31 21 11 1 24
augustus 31 22 9 2 26
september 28 20 8 3 24
oktober 23 15 7 5 21
november 20 11 6 6 18
december 17 8 5 5 16
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Benidorm
alles over Benidorm
Benidorm informatie
Benidorm informatie
Benidorm startpagina
Benidorm voor beginners
Benidorm tips
beste reistijd Benidorm zonvakantie
bezienswaardigheden top 10
wikipedia
... meer Benidorm

climate of Benidorm

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact