klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Cádiz (Spanje)
Cádiz is een grote havenstad in het zuiden van Spanje aan de Golf van Cádiz. De stad ligt in de regio Andalusië in de provincie Cádiz en maakt onderdeel uit van de Costa de la Luz. De stad bevindt zich op een landtong en is aan drie zijden omgeven door de zee. Het is een oude stad die volgens sommige bronnen al in de elfde eeuw voor Christus bewoond wordt. Dit zou van Cádiz de oudste stad van Europa maken. De stad is onderdeel geweest van het Romeinse rijk, later waren het de Visigoten die hier de macht overnamen en weer later kregen de More de stad in handen. Sinds de dertiende eeuw heeft de stad deel uitgemaakt van het Castilliaanse koninkrijk. De ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus is vanuit Cádiz vertrokken op zijn tweede reis naar de nieuwe wereld. Tegenwoordig is Cadiz een belangrijke havenstad met een grote scheepswerf. Vanuit Cádiz vertrekken er veerdiensten naar de Canarische Eilanden.
Cádiz heeft een gematigd mediterraan klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Door deze invloed komen er hier maar zelden weersextremen en is hier het klimaat het hele jaar aangenaam. In de zomermaanden ligt de gemiddelde dagtemperatuur net iets boven de dertig graden Celsius. In de wintermaanden ligt dit gemiddelde net iets boven de vijftien graden Celsius. De zomermaanden zijn hier erg droog en alleen in de late herfstmaanden en vroege wintermaanden heb je hier kans op langdurige neerslag.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Cadiz. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Cadiz. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Cádiz:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 16 9 5 9 16
februari 16 10 6 9 16
maart 18 11 7 8 16
april 19 12 8 8 16
mei 22 14 10 6 18
juni 25 17 11 3 20
juli 28 20 11 0 21
augustus 28 20 11 0 22
september 27 19 9 3 22
oktober 23 16 7 7 20
november 19 12 6 9 19
december 16 10 5 9 17
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Cádiz
bezienswaardigheden top 10 Cádiz
beste reistijd Cádiz zonvakantie
wikipedia
... meer Cádiz

climate of Cádiz

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact