klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Canarische Eilanden
Hoewel de Canarische Eilanden officieel bij Spanje horen, is het klimaat afwijkend van het vasteland van Spanje. Dit is omdat de eilanden geografisch bij Afrika liggen. In de wintermaanden is het gemiddeld warmer dan op het vasteland, in de zomer is het meestal minder heet dan langs de Spaanse costa's.
Uitzonderingsgevallen zijn oostenwinden die zeer warme lucht uit de Sahara meenemen en de temperaturen op kunnen laten lopen tot boven de 40 graden. Deze wind wordt scirocco genoemd, indien het gepaard gaat met vele woestijnstof noemt men dit verschijnsel Calima. Je ziet dan vrijwel geen hand voor ogen en dat in combinatie met extreme hitte maakt het zeer onaangenaam. Zulke omstandigheden duren gelukkig nooit lang.
In de winter is het op de Canarische Eilanden vaak lenteachtig, hoewel slecht weer met veel wind en neerslag zeker tot de mogelijkheden behoren. Vooral als er boven West-Europa sterke hogedrukgebieden liggen zorgt dat tijdens de periode november tot en met februari geregeld voor veel regen en wind.

Goedkope Canarische Eilanden vakanties bij Prijsvrij
Prijsvrij is dé aanbieder van goedkope vakanties. Al meer dan tien jaar kun je op prijsvrij.nl terecht voor de allerbeste vakantiedeals, zo ook voor de Canarische Eilanden. Bij Prijsvrij boek je met de 'Best Deal Garantie'. Vind je dezelfde reis ergens anders goedkoper, dan betalen ze je het prijsverschil terug. Daarnaast is Prijsvrij lid van de ANVR en en van het SGR Garantiefonds. Je boekt daardoor altijd zonder risico. Prijsvrij heeft een ruim aanbod van Canarische Eilanden vakanties.

Bekijk alle Canarische Eilanden vakanties op Prijsvrij.nl

Wind
De wind is op veel plekken op de Canarische Eilanden duidelijk aanwezig. Zo staat er op het eiland Lanzarote een groot deel van het jaar een noordoostelijke wind die de gevoelstemperatuur lager laat zijn dan de werkelijke temperatuur. Dit in combinatie met de hoge UV-index zorgt ervoor dat je zeer snel kunt verbranden als je een lichte tot middelmatige huid hebt.
Op Tenerife staat er op en rondom vulkaan de Teide ook vrijwel altijd een redelijk sterke wind. De kabelbaan naar de top van de berg is daarom vaak gesloten, omdat de wind te nadrukkelijk aanwezig is en voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Droogte en bosbranden
In de zomerperiode is het vaak erg droog op grote delen van de Canarische Eilanden. Dit in combinatie met wind en warmte zijn een goede basis voor bosbranden. In de zomermaanden is in begroeide delen daarom altijd kans op bosbranden.

Winterzon
De bekende badplaatsen op de eilanden bieden uitstekende mogelijkheden voor een winterzon vakantie of om te overwinteren. Op veel plaatsen is het tijdens de wintermaanden het grootste deel van de tijd aangenaam weer met weinig neerslag. Hoewel het niet altijd strandweer is, is het zeker één van de beste plekken op een afstand van enkele uren vliegen waar je je zwembroek, bikini of badpak mee naartoe kan nemen.

Overlast door neerslag
Het regent niet zo vaak op de Canarische Eilanden, maar als het regent kan het flink raak zijn. Soms komen er berichten over wateroverlast als gevolg van heftige regenval. Als er sprake is van overlast als gevolg van regenval dan is het meestal in de noordelijke delen van de eilanden.

Op vakantie naar de Canarische Eilanden?

Het subtropische klimaat zorgt ervoor dat de Canarische Eilanden het heel jaar door geschikt zijn als vakantiebestemming. De zon en aangename temperaturen staan bijna garant voor een heerlijke zonvakantie. Wil je een vakantie naar de Canarische Eilanden boeken, neem dan een kijkje bij de volgende reisorganisaties die een ruim aanbod aan zonnige Canarische Eilanden-vakanties in de aanbieding hebben:
Canarische Eilanden vakanties bij TUI.nl
Canarische Eilanden vakanties bij Sunweb

Klimaatinformatie van de Canarische Eilanden
Voor de Canarische eilanden is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Eilanden
El Hierro
Fuerteventura
Gran Canaria
La Gomera
La Palma
Lanzarote
Tenerife
Tenerife noord
Tenerife zuid
  Plaatsen
Arguineguín
Arrecife
Costa Adeje
Costa del Silencio
Costa Meloneras
Costa Teguise
Gáldar
Haría
La Caleta de Famara
Las Palmas
Los Cristianos
Maspalomas
Playa Blanca
Playa de las Americas
Playa del Inglés
Puerto Calero
Puerto de la Cruz
Puerto de las Nieves
Puerto de Mogán
Puerto del Carmen
Puerto Rico
Santa Cruz
Teguise
Teror

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over de Canarische Eilanden
Alles over de Canarische Eilanden
Alles over Lanzarote
Alles over Tenerife
beste tijd Can. Eilanden zonvakantie
bezienswaardigheden top 10
goedkoop naar de Canarische Eilanden
Canarische Eilanden
Canarische Eilanden
Canarische Eilanden nieuws & tips
Canarische Eilanden reisinformatie
startpagina Canarische Eilanden
winterzon op de Canarische Eilanden
... meer Canarische Eilanden

climate of the Canary Islands

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact