klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Gran Canaria (Canarische Eilanden / Spanje)
Het weer op het eiland Gran Canaria wordt g
ekenmerkt door de noordoostpassaat en de Canarische Stroom waardoor het klimaat aan de kustgebieden bijna constant is. Hierdoor is Gran Canaria zeer geschikt als winterzon bestemming ook de constante zeetemperatuur werk hier aan mee. In de wintermaanden is het vrijwel altijd lente-achtig weer met een grote kans op zon, temperaturen rond de 20 graden en een vrij lage kans op neerslag. Niet voor niets is Gran Canaria het hele jaar door populair bij zonliefhebbers die in Gran Canaria een perfecte vakantiebestemming zien.
Men moet wel rekening houden  dat de het hoger gelegen gebieden in het binnenland een stuk koeler kunnen zijn en je moet er ook niet van opkijken dat er soms ook wat sneeuw ziet. Dit is echter op hoogtes waar je als toerist niet komt.

Goedkope Gran Canaria vakanties bij Prijsvrij
Prijsvrij is dé aanbieder van goedkope vakanties. Al meer dan tien jaar kun je op prijsvrij.nl terecht voor de allerbeste vakantiedeals, zo ook voor Gran Canaria. Bij Prijsvrij boek je met de 'Best Deal Garantie'. Vind je dezelfde reis ergens anders goedkoper, dan betalen ze je het prijsverschil terug. Daarnaast is Prijsvrij lid van de ANVR en en van het SGR Garantiefonds. Je boekt daardoor altijd zonder risico. Prijsvrij heeft een ruim aanbod van Gran Canaria vakanties.


Bekijk alle Gran Canaria vakanties op Prijsvrij.nl

Zware regenval
Het regent niet zo vaak op Gran Canaria en de hoeveelheden zijn op jaarbasis slechts een deel van wat we in Nederland gewend zijn. Toch kunnen er ook op dit normaal zonovergoten extreme weersomstandigheden plaatsvinden waarbij flinke regenbuien zorgen voor overlast tot zelfs flinke schade als gevolg van overstromingen. Vooral het noorden en met name de hoofdstad Las Palmas kunnen het dan zwaar te verduren krijgen. Zo viel er op 17 november 2009 bijvoorbeeld gemiddeld ongeveer honderd millimeter regen binnen één etmaal in dit deel van Gran Canaria. Dat is zo'n honderd liter water per vierkante meter.

Hitte
In de zomer kan het extreem warm worden op Gran Canaria als een oostelijke luchtstroom warme lucht uit de Sahara meeneemt naar de Canarische Eilanden. Een aantal dagen met temperaturen tot of zelfs rond de 40 graden in combinatie met woestijnzand dat neerdaalt op het eiland maken kunnen het dan vrij onaangenaam maken.

Specifieke klimaatinfo per plaats
Voor de volgende plaatsen op Gran Canaria is specifiekere klimaatinformatie inclusief klimaatcijfers beschikbaar:
 
Arguineguín
Costa Meloneras
Gáldar
Las Palmas
Maspalomas
Playa del Inglés
Puerto de las Nieves
Puerto de Mogán
Puerto Rico
Teror

TIP: Gran Canaria voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Gran Canaria dan kun je op de website Gran Canaria voor beginners enorm veel goede informatie over Gran Canaria halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere winkelen op Gran Canaria, de stranden van Gran Canaria, de dorpen en steden op Lanzarote, vervoer op Gran Canaria, de bezienswaardigheden op Lanzarote, reizen naar Lanzarote en de top vijf leukste hotels op Gran Canaria.

Op vakantie naar Gran Canaria?

Het droge klimaat, de vele zonuren en de aangename temperaturen maken van Gran Canaria een heerlijke zonbestemming. Wil je een vakantie naar Gran Canaria boeken, neem dan een kijkje bij de volgende reisorganisaties die een ruim aanbod aan zonnige Gran Canaria in de aanbieding hebben:
Gran Canaria vakanties bij TUI.nl
Gran Canaria vakanties bij Sunweb

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor het eiland Gran Canaria:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 20 14 7 5 19
februari 20 14 7 5 19
maart 21 14 7 5 19
april 21 15 8 3 19
mei 22 16 9 2 20
juni 24 17 9 1 21
juli 27 19 9 1 22
augustus 28 20 9 1 23
september 27 20 8 3 24
oktober 25 18 7 5 23
november 23 17 7 5 22
december 21 14 6 6 20
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Gran Canaria
alles over Gran Canaria
bezienswaardigheden top 10
Gran Canaria informatie
Gran Canaria tips
Gran Canaria startpagina
Gran Canaria reisinformatie
Gran Canaria voor beginners
fotoreportage Gran Canaria
goedkoop naar Gran Canaria
mooiste dorpjes van Gran Canaria
winterzon op Gran Canaria
zonvakantie - beste maanden
... meer Gran Canaria

climate of Gran Canaria

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact