klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Tenerife Noord (Canarische Eilanden / Spanje)
Het noorden van het eiland Tenerife is het nattere en daardoor groenere deel van het eiland. Dagen met strakblauwe luchten komen hier niet zo vaak voor, vaak is er toch ergens wel iets van wolken te bekennen. Ook is de luchtvochtigheid hier hoger dan in het droge en warme zuiden van Tenerife, waardoor het bij hoge temperaturen al snel benauwd en klam aanvoelt.
De hoger gelegen delen van het noorden van Tenerife zit vaak in de wolken. Vooral op de route van Puerto de la Cruz naar de Teide kom je vaak bewolking tegen.

Noodweer
In de periode oktober tot en met maart is noodweer mogelijk. Soms valt er binnen vrij korte tijd zoveel regen dat de riolering het niet aankan en straten deels overstromen, auto's wegspoelen en kelders onderlopen. Dit soort extreme weersituaties laten zich helaas niet zo goed voorspellen. Gelukkig is hevige regenval iets wat ook hier niet met regelmaat voorkomt.

Pico del Teide
Centraal op het eiland Tenerife ligt de berg El Teide, waar 's winters op de toppen sneeuw kan liggen. Deze berg vormt de natuurlijke grens tussen het droge zuiden en het nattere en groene noorden van het eiland. Mooi is om te zien hoe op de vier verschillende routes naar de 3718 meter hoge berg dan ook van landschap veranderen. Verschil in bodem, wind en andere weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat er een grote variatie te zien is in het Teide nationaal park. Wie er ooit geweest is zal zeker kennisgemaakt hebben met de straffe wind aan de noord-oostkant van de berg. Wie met de aanwezige kabelbaan naar de top wil gaan moet geluk hebben. Door de sterke wind die hier ongestoord huis kan houden is de kabelbaan vaak gesloten.

Temperatuursverschillen
In de hoger gelegen gebieden op en rondom de Teide is het (aanzienlijk) kouder dan in de lager gelegen gebieden. Vooral in de winter en het voorjaar kunnen grote verschillen in temperatuur voorkomen. Wie het centrale deel van het eiland wil bezoeken doet er verstandig aan om warme kleding mee te nemen (lange broek en een vest, trui of jas).

Specifieke klimaatinfo per plaats
Voor de volgende plaatsen op Tenerife is specifiekere klimaatinformatie inclusief klimaatcijfers beschikbaar:
Costa Adeje
Costa del Silencio
Las Galletas
Los Cristianos
Playa de las Americas
Puerto de la Cruz
Santa Cruz

TIP: Tenerife voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Tenerife dan kun je op de website Tenerife voor beginners enorm veel goede informatie over Tenerife halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere winkelen op Tenerife, vervoer op Tenerife, de badplaatsen op Tenerife, reizen naar Tenerife en handige reisinformatie over Tenerife.

Op vakantie naar Tenerife?

Tenerife is het hele jaar geschikt voor een aangename zonvakantie. Wil je een vakantie naar Tenerife boeken, neem dan een kijkje bij de volgende reisorganisaties die een ruim aanbod aan zonnige Tenerife in de aanbieding hebben:
Tenerife vakanties bij TUI.nl
Tenerife vakanties bij Sunweb

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de noordelijke helft van het eiland Tenerife:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 17 11 6 13 19
februari 17 11 7 11 19
maart 18 11 7 11 19
april 20 12 7 10 19
mei 21 14 8 8 20
juni 23 15 9 6 21
juli 25 16 10 4 22
augustus 27 17 9 5 23
september 26 17 8 6 23
oktober 23 15 7 10 23
november 20 15 6 12 22
december 18 12 6 13 20
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Tenerife
alles over Tenerife
beste maanden Tenerife zonvakantie
goedkoop naar Tenerife
mooiste dorpjes op Tenerife
Tenerife informatie
Tenerife bezienswaardigheden top 10
Tenerife nieuws & tips
Tenerife startpagina
Tenerife voor beginners
wikipedia
winterzon vakantie Tenerife
... meer Tenerife

climate of Tenerife North

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact