klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Tenerife Zuid (Canarische Eilanden / Spanje)
Het zuiden van het eiland Tenerife is droog en zonnig. Vrijwel het hele jaar ligt de temperatuur overdag tussen de 20 en 30 graden en 's nachts koelt het af naar waardes van 15 tot 22 graden. Niet voor niets dat in het zuiden van Tenerife het hele jaar toeristen komen om hun zonvakantie te vieren. Tenerife is binnen Europa samen met Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote één van de populairste winterzon bestemmingen.
Het is in de winter niet gegarandeerd lekker. Ook hier kan het af en toe flink regenen of fris aanvoelen. Toch wint het aantal aangename dagen het ruimschoots van het aantal mindere dagen. Zeker in vergelijking tot het wat nattere en grijzere noorden van Tenerife valt het in het zuiden mee wat betreft neerslag en bewolking in de wintermaanden.

Pico del Teide
Centraal op het eiland Tenerife ligt de berg El Teide, waar 's winters op de toppen sneeuw kan liggen. Deze berg vormt de natuurlijke grens tussen het droge zuiden en het nattere en groene noorden van het eiland. Mooi is om te zien hoe op de vier verschillende routes naar de 3718 meter hoge berg dan ook van landschap veranderen. Verschil in bodem, wind en andere weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat er een grote variatie te zien is in het Teide nationaal park. Wie er ooit geweest is zal zeker kennisgemaakt hebben met de straffe wind aan de noordoostkant van de berg. Wie met de aanwezige kabelbaan naar de top wil gaan moet geluk hebben. Door de sterke wind die hier ongestoord huis kan houden is de kabelbaan vaak gesloten.

Temperatuursverschillen
In de hoger gelegen gebieden op en rondom de Teide is het (aanzienlijk) kouder dan in de lager gelegen gebieden. Vooral in de winter en het voorjaar kunnen grote verschillen in temperatuur voorkomen. Wie het centrale deel van het eiland wil bezoeken doet er verstandig aan om warme kleding mee te nemen (lange broek en een vest, trui of jas). Zeker als je uit de warme badplaatsen zoals Playa de las Americas, Los Cristianos of Costa Adeje komt dan ben je niet helemaal ingesteld op de koelere omstandigheden rondom de Teide.

Hitte
In de zomer kan het extreem warm worden op Tenerife als een oostelijke luchtstroom warme lucht uit de Sahara meeneemt naar de Canarische Eilanden. De kans dat het gebeurt is niet erg groot, maar is wel aanwezig. Een aantal dagen met temperaturen tot zo'n veertig graden in combinatie met woestijnzand dat neerdaalt op het eiland maken kunnen het dan vrij onaangenaam maken.

Specifieke klimaatinfo per plaats
Voor de volgende plaatsen op Tenerife is specifiekere klimaatinformatie inclusief klimaatcijfers beschikbaar:
Costa Adeje
Costa del Silencio
Las Galletas
Los Cristianos
Playa de las Americas
Puerto de la Cruz
Santa Cruz

TIP: Tenerife voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Tenerife dan kun je op de website Tenerife voor beginners enorm veel goede informatie over Tenerife halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere winkelen op Tenerife, vervoer op Tenerife, de badplaatsen op Tenerife, reizen naar Tenerife en handige reisinformatie over Tenerife.

Op vakantie naar Tenerife?

Tenerife is het hele jaar geschikt voor een aangename zonvakantie. Wil je een vakantie naar Tenerife boeken, neem dan een kijkje bij de volgende reisorganisaties die een ruim aanbod aan zonnige Tenerife in de aanbieding hebben:
Tenerife vakanties bij TUI.nl
Tenerife vakanties bij Sunweb
Tenerife vakanties bij Neckermann Reizen

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de zuidelijke helft van het eiland Tenerife:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 20 15 6 10 19
februari 20 14 7 8 19
maart 21 15 7 6 19
april 22 16 9 4 20
mei 24 18 10 3 21
juni 25 20 11 1 22
juli 28 21 10 1 23
augustus 29 22 9 1 24
september 27 21 8 2 24
oktober 25 19 7 4 23
november 22 17 6 7 22
december 21 15 6 9 20
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Tenerife
alles over Tenerife
beste maanden Tenerife zonvakantie
goedkoop naar Tenerife
landenportal Tenerife
mooiste dorpjes op Tenerife
Tenerife bezienswaardigheden top 10
Tenerife nieuws & tips
Tenerife startpagina
Tenerife voor beginners
wikipedia
winterzon vakantie Tenerife
... meer Tenerife

climate of Tenerife South

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact