klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Gerona (Spanje)
Gerona is een grote stad in het noordoosten van Spanje in de gelijknamige provincie in de regio Catalonië. De stad wordt doorkruist door twee rivieren de Ter en de Onyar. Het is een oude stad die werd gesticht door de Romeinen later hebben hier de Visigoten, de Moren en later de Christenen gewoond. In de stad zijn hier nog veel overblijfselen van te vinden. De meeste van de bezienswaardigheden van Gerona vindt je in het oude gedeelte van de stad dat tegen de heuvels is aangebouwd. Hier kom je onder andere de Kathedraal van Gerona, de Kerk van Sant Feliu, Arabische Badhuizen en delen van de oude stadsmuren tegen.
Gerona heeft ondanks zijn inlandse ligging een mediterraan klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de Middellandse Zee. Doordat Gerona iets verder landinwaarts ligt staat de stad minder onder de invloed van het koelende effect van de Middellandse Zee. Waardoor de temperatuur hier in de zomermaanden net iets hoger kan liggen. In de wintermaanden zorgt dit er juist voor dat het het hier net iets koeler zal zijn. De gemiddelde neerslag valt hier te verwaarlozen en alleen in de late herfstmaanden zal hier langdurige neerslag voor kunnen komen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Gerona. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Gerona. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Gerona voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Gerona dan kun je op de website Gerona voor beginners enorm veel goede informatie over Gerona halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de musea van Gerona, bezienswaardigheden van Gerona, eten en drinken in Gerona, vervoer in Gerona, reizen naar de stad Gerona en handige reisinformatie over Gerona.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Gerona:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 13 2 5 9 n.v.t.
februari 14 3 5 9 n.v.t.
maart 15 5 5 10 n.v.t.
april 17 7 6 11 n.v.t.
mei 20 10 7 11 n.v.t.
juni 25 15 8 10 n.v.t.
juli 28 17 9 7 n.v.t.
augustus 28 17 8 9 n.v.t.
september 25 15 6 9 n.v.t.
oktober 21 11 6 10 n.v.t.
november 16 6 5 9 n.v.t.
december 13 3 4 9 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Gerona
beste reistijd Gerona zonvakantie
Gerona bezienswaardigheden top 10
Gerona informatie
Gerona informatie
Gerona voor beginners
goedkoop naar Gerona
wikipedia
... meer Gerona

climate of Gerona

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact