klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Granada (Spanje)
De stad Granada ligt in het zuiden van Spanje in de regio Andalusië in de provincie Granada. Het is een oude stad die al tot vele koninkrijken en overheersers heeft toebehoord. Hiervan is nog veel terug te vinden in de stad het Alhambra, de Generalife en de Albaicin zijn hier mooie voorbeelden van. Deze staan alle drie op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Maar de stad heeft meer te bieden zo zijn er een aantal prachtige middeleeuwse klooster en kerken te vinden en het paleis van Karel de vijfde.
Granada heeft net als de rest van dit deel van Spanje een mediterraan klimaat dat onder de invloed staat van de Middellandse Zee. Door zijn ligging vlak bij de Sierra Nevada (die tussen Granada en de zee in ligt) kunnen grote temperatuurverschillen ontstaan tussen dag en nacht. Dit is ongebruikelijk voor een klimaat dat onder de invloed staat van een zee. Zowel in de zomer als winter kan de temperatuur 's nachts behoorlijk dalen en overdag weer flink stijgen. De winters in Granada zijn voor Spaanse begrippen erg koud. Er kan zelfs sneeuw vallen. Het heerlijke weer en prachtige omgeving maken Granada een aanrader om te bezoeken.

Het Alhambra bezoeken
Als je naar Granada gaat dan is de kans heel erg groot dat je het Alhambra wilt bezoeken. Dat je niet de enige zult zijn is te zien aan de enorme wachtrijen die bij de ingang staan. Eén tot twee uur wachten voordat je naar binnen kunt is zeer gebruikelijk. Als je pech hebt moet je nog langer wachten. Met de Alhambra Card kun je altijd direct naar binnen! De Alhambra Card koop je vooraf via internet. Dan kan bij Ticketbar Alhambra Card.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Granada. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Granada. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Granada voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Granada dan kun je op de website Granada voor beginners enorm veel goede informatie over Granada halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de musea van Granada, vervoer in Granada, de bezienswaardigheden van Granada, eten en drinken in Granada, reizen naar Granada, handige reisinformatie over Granada en natuurlijk veel informatie over het bezoeken van het Alhambra.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Granada:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 11 1 5 14 n.v.t.
februari 12 2 6 13 n.v.t.
maart 15 4 7 12 n.v.t.
april 17 6 7 12 n.v.t.
mei 22 9 9 10 n.v.t.
juni 27 13 11 7 n.v.t.
juli 32 16 12 3 n.v.t.
augustus 32 16 11 4 n.v.t.
september 28 14 8 5 n.v.t.
oktober 21 9 7 10 n.v.t.
november 15 5 6 12 n.v.t.
december 11 2 5 13 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Granada
beste reistijd Granada zonvakantie
bijzondere plaatsen in Granada
Granada bezienswaardigheden
Granada foto's
Granada in één dag
Granada informatie
Granada tips
Granada voor beginners
wikipedia
... meer Granada

climate of Granada

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact