klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Madrid (Spanje)
Madrid is grootste stad en tevens hoofdstad van Spanje. De stad ligt in het centrale deel van Spanje in de autonome regio Madrid. Het is voor Spaanse begrippen een vrij jonge stad en wordt pas in de negende eeuw na Christus oor het eerst genoemd in de geschiedenisboekjes. Het waren de Moren die hier een paleis lieten bouwen en daarmee het startschot gaven voor het huidige Madrid. Enkele hoogtepunten in de stad zijn het Koninklijk Paleis van Madrid, Museo Nacional del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Parque del Buen Retiro en Plaza Mayor. Madrid staat bekend om het bruisende nachtleven en de vele eetgelegenheden en natuurlijk om zijn twee grote voetbalclubs Real Madrid en Atlético Madrid.

Madrid heeft een landklimaat wat deels beïnvloed wordt door een mediterraans klimaat. Dit houdt in dat de winter koud kunnen zijn en de zomers warm tot heet en de temperatuur soms boven de 40 graden Celsius kan stijgen. Veel locals hebben daarom een tweede woning langs de Spaanse kust. Vooral de Costa Blanca is populair onder de Madrilenen. De hoogte van de stad Madrid zorgt er echter voor dat de nachten wat afkoelen die hierdoor weer aangenaam worden.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Madrid. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Madrid. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Madrid voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Madrid dan kun je op de website Madrid voor beginners enorm veel goede informatie over Madrid halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de musea van Madrid, vervoer in Madrid, bezienswaardigheden van Madrid, winkelen in Madrid, reizen naar Madrid en handige reisinformatie over Madrid.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Madrid:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 10 2 4 11 n.v.t.
februari 12 2 5 11 n.v.t.
maart 15 4 6 10 n.v.t.
april 18 6 7 11 n.v.t.
mei 22 10 9 9 n.v.t.
juni 28 14 10 6 n.v.t.
juli 32 17 11 3 n.v.t.
augustus 32 17 11 4 n.v.t.
september 27 14 8 6 n.v.t.
oktober 21 9 6 9 n.v.t.
november 14 5 5 11 n.v.t.
december 10 4 4 11 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Madrid
Madrid bezienswaardigheden
Madrid informatie
Madrid informatie
Madrid startpagina
Madrid top 10
Madrid voor beginners
bijzondere plaatsen in Madrid
goedkoop naar Madrid
wikipedia
... meer Madrid

climate of Madrid

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact