klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van San Sebastián (Spanje)
San Sebastián is een stad aan de Golf van Biskaye in de Spaanse autonome regio Baskenland. De officiële benaming van de stad luidt Donostia-San Sebastián. San Sebastián is de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa die grenst aan Frankrijk. Bij de stad ligt aan de baai van La Concha waar een prachtig strand bij ligt. Zijn naamsbekendheid komt door de wielerwedstrijd Clásica San Sebastián die hier ieder jaar in augustus wordt gehouden.
San Sebastián heeft een gematigd maritiem klimaat dat sterk wordt beďnvloed door zijn ligging aan de Golf van Biskaje en de iets verder gelegen Atlantische Oceaan. Door deze invloed liggen de gemiddelde temperaturen hier net iets lager dan van de kustplaatsen gelegen aan de Middellandse Zee. Het zal hier echter maar zelden echt koud zijn en vorst of nachtvorst komt hier alleen bij hoge uitzondering voor. Er valt gedurende het gehele jaar voor Spaanse begrippen veel neerslag in San Sebastián. De zomers zijn wel wat droger dan de wintermaanden, maar er is vrijwel het hele jaar door kans op regenbuien of regenachtige dagen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals San Sébastian. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago San Sebastian. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: San Sebastian voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar San Sebastian dan kun je op de website San Sebastian voor beginners enorm veel goede informatie over San Sebastian halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten in San Sebastian, vervoer in San Sebastian, bezienswaardigheden van San Sebastian, overnachten in San Sebastian, het weer in San Sebastian en handige reisinformatie over San Sebastian.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats San Sebastián:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 11 4 3 16 13
februari 12 5 4 16 12
maart 14 6 5 16 12
april 15 7 5 17 13
mei 18 10 6 16 15
juni 21 13 7 13 18
juli 24 15 7 12 20
augustus 24 15 7 13 21
september 23 14 6 12 20
oktober 19 11 5 13 18
november 14 7 3 15 15
december 12 5 3 16 13
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over San Sebastián
San Sebastian bezienswaardigheden
San Sebastián informatie
San Sebastián informatie
Baskenland voor beginners
bijzondere plaatsen in San Sebastian
wikipedia
... meer San Sebastián

climate of San Sebastián

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact