klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Valencia (Spanje)
Valencia is één van de grootste steden van Spanje, alleen Barcelona en Madrid zijn groter. De stad ligt aan de oostkust van Spanje aan de Costa del Azahar. Deze stad aan de Middellandse Zee is ongeveer honderd jaar voor Christus gesticht door de Romeinen. Mede door zijn ligging aan de rivier de Turia is de stad één van de belangrijkste handelssteden van Spanje. Valencia wordt wel als de geboortestad van de paella gezien. Het architectonische hoogtepunt van de stad is de Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit cultureel wetenschappelijk complex bestaat uit een operagebouw, een planetarium, een Laserium, een wetenschapsmuseum, een wandelpromenade met een botanische tuin en een oceanografisch park in open lucht. De stad heeft tevens een aantal populaire stadstranden.

Valencia heeft een typisch mediterraan klimaat dat onder de invloed staat van de Middellandse zee. Als er in het binnenland van Spaje overvloedige regenbuien zijn geweest dan kan de rivier de Turia overstromingen in Valencia veroorzaken, dit gebeurt hoofdzakelijk in de herfstperiode. Als je van zon, zee en strand vakanties in combinatie met ene goede stedentrip houdt ben je in de zomermaanden in en rondom Valencia aan het goede adres.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Valencia. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Valencia. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Valencia voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort naar Valencia reizen dan kun je op de website Valencia voor beginners enorm veel goede informatie over Valencia halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere overnachten in Valencia, vervoer in de stad, de vele bezienswaardigheden die Valencia telt, eten en drinken in Valencia en uitgebreide informatie over de architectuur van Calatrava in de stad Valencia.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Valencia:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 16 6 5 11 14
februari 17 7 6 10 13
maart 19 8 7 10 14
april 20 10 7 9 15
mei 23 13 8 8 17
juni 27 17 9 5 21
juli 30 20 10 2 24
augustus 30 20 9 3 26
september 28 18 8 5 24
oktober 24 14 6 8 21
november 19 9 5 10 18
december 16 7 5 11 15
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Valencia
beste reistijd Valencia zonvakantie
bijzondere plaatsen in Valencia
Valencia bezienswaardigheden
Valencia in één dag
Valencia informatie
Valencia informatie & foto's
Valencia officiële site
Valencia top 10
Valencia voor beginners
wikipedia
... meer Valencia

climate of Valencia

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact