klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Taiwan
T
aiwan heeft een tropisch klimaat met uitzondering van de hogergelegen berggebieden waar een steppeklimaat heerst. Het eiland kent wel en winterperiode maar met uitzondering van de bergen wordt het niet koud. Overdag loopt de temperatuur vrijwel altijd op tot tegen of boven de twintig graden, alleen in de bergen kan het kouder worden en is sneeuw ook mogelijk. Deze winter in taiwan duurt ongeveer 3 maanden. Hij begint in december en duurt tot en met februari.

Neerslag
Taiwan is een stuk natter dan Nederland. In het hele land valt er redelijk wat regen, zo krijgt de hoofdstad Taipei te maken met ruim tweeduizend milimeter regen per jaar die vooral in de zomermaanden valt. Wie deze stad bezoekt weet dat het bijna elke dag kan regenen en dient een paraplu zeker niet te vergeten in zijn bagage. Veel luxe hotels verstrekkken gratis (leen)paraplu's aan hun gasten.
De droogste plek in Taiwan meet ongeveer 900mm regen per jaar, wat al meer is dan wat we in Nederland gemiddeld meten. De natste plekken kunnen zelfs tot zo'n 5000mm per jaar krijgen, wat neerkomt op bijna 1,5 centimeter neerslag gemiddeld per dag(!).

Zon
Bij grote hoeveelheden neerslag horen ook wolken. Die zijn vrij veel te zien boven Taiwan, hoewel het aantal dagen zonder zonneschijn uiteindelijk wel meevalt. Met een gemiddeld aantal zonne-uren van 1400 tot 1900 uur op jaarbasis behoort Taiwan niet tot één van de zonnigste eilanden in Azië, maar kan het ook zeker slechter.
In de zomermaanden kan het zelfs bij het ontbreken van de zon erg warm en benauwd aanvoelen. Door de neerslag loopt de relatieve luchtvochtigheid aardig op en dat in combinatie met temperaturen rond of boven de 30 graden maken het tropisch warm.

Orkanen (tyfoons)
Taiwan ligt in een gebied met een vrij grote orkaanactiviteit. Waar ze in het Caribisch gebied spreken van huricanes hebben ze het in Azië over tyfoons. Van alle landen in het Verre Oosten is het in Taiwan relatief vaak raak wat betreft orkanen. In de periode juni tot en met november is er een redelijke kans op orkanen en tropische depressies met grote hoeveelheden regen en harde wind. Per jaar wordt Taiwan gemiddeld 2 tot 5 keer getroffen door een orkaan, soms met grote schade voor natuur en mens.
Wie in de maanden juli, augustus of september afreist naar Taiwan moet zeker rekening houden met mogelijke vertragingen van vluchten als gevolg van slecht weer.

Klimaatinformatie van plaatsen, eilanden en streken in Taiwan
Voor Taiwan is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Hualien
Koahsiung
Taipei
     

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Taiwan
Taiwan bezienswaardigheden top 10
Taiwan informatie
Taiwan reisinformatie
Taiwan startpagina
wikipedia
... meer Taiwan

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact